clara henry och ulrikke falch i ny serie på discovery+

Clara Henry och Ulrikke Falch i ny serie – hjärtesorg, sex och dejting

Clara Henry och Ulrikke Falch spelar huvudrollerna i en helt ny serie från Discovery+. Serien beskrivs som både kaxig och normbrytande. ”Om hjärtesorg, sex och dejting och en ganska oortodox plan för hur man kommer över sitt ex genom att ligga runt på Tinder.” skriver streamingtjänsten i ett pressmeddelande.
Clara Henry – 7 saker du inte visste
1:23

Efter reklamen: Clara Henry – 7 saker du inte visste

(1:23)

Slå på ljud

Ulrikke Falch gjorde stor succé som Vilde i den norska serien Skam som sändes 2015-2017. Efteråt använde hon sina sociala medier till att nå ut med feministiska budskap, och hon blev en stor förebild för unga tjejer och killar i både Norge och Sverige. 2019 blev Ulrikke dock sjukskriven och valde att ta bort sina sociala medier. Många har saknat henne och hennes peppande filmer, videos och texter som uppmanar till girl power.

Clara Henry och Ulrikke Falch i ny serie på Discovery+

Nu gör Ulrikke Falch äntligen comeback i rampljuset! I februari började hon posta inlägg på Instagram igen, och nu kommer nyheten om att hon och den svenska tv-profilen Clara Henry spelar huvudrollerna i en helt ny originalserie på Discovery+. Serien är ett normbrytande relationsdrama och beskrivs som en stökig och röjig lillasyster till tv-serien Älska mig.

– Som vanligt älskar jag alla normbrytande serier, det är lyxigt att få vara en del av nya sådana. Ulrikke är dessutom rolig, snäll och ett superproffs, säger Clara Henry i ett pressmeddelande.

Clara Henry och Ulrikke Falch

Pressbilder från den nya serien på Discovery+

Discovery+ skriver själva att serien, som ännu inte har fått något namn, är en ny, kaxig originalserie.

”En dramakomedi som sätter en 'Generation Z-lins' på relationer och dejting i ett samtida Skandinavien. Om hjärtesorg, sex och dejting och en ganska oortodox plan för hur man kommer över sitt ex genom att ligga runt på Tinder.”

Lina Åström står för manus och regi

För manus och regi står Lina Åström, som tidigare producerat bland annat SVT-serien Filip och Mona (med William Spetz och Anna Granath i huvudrollerna) samt Sjukt oklar – en tv-serie med just Clara Henry i huvudrollen.

– Lina Åström är ett geni som manusförfattare och regissör, hon är skarpsinnig och skapar alltid komiskt guld, säger Clara Henry i pressmeddelandet.

Även Ulrikke Falch ser fram emot att få skapa magi med sina blivande kollegor:

– Jag ser fram emot att arbeta med det här projektet. Jag är glad att få jobba med Clara Henry och att blåsa liv i Lina Åströms fantastiska manus, säger hon.

Då har serien med Clara Henry och Ulrikke Falch premiär

Serien spelas in i sommar, men när den har premiär är ännu oklart. Enligt pressmeddelandet ska fler spännande, unga skådespelartalanger medverka, men mer information och fler detaljer kommer längre fram.

Foto: TT, Discovery+

Relaterade artiklar
Poddtips: 8 girl power-poddar du inte vill missa