Så hyllas Clara Henry efter sitt feministiska nummer i Melodifestivalen

Så hyllas Clara Henry efter sitt feministiska nummer i Melodifestivalen

Under Melodifestivalens tredje deltävling tävlade bland annat The FO&O, Anton Hagman och Robin Bengtsson. Men den som hyllades mest efter kvällen var Clara Henry – som tillsammans med Alcazar-tjejerna framförde en peppande låt till alla unga tjejer.

Efter tredje deltävlingen stod det klart att Robin Bengtsson och Owe Thörnqvist går direkt till Melodifestivalens final och att FO&O och Anton Hagman tävlar i andra chansen. Men det som blev den stora snackisen efter att alla bidrag uppträtt var Clara Henrys mellanakt, som var en hyllning till unga tjejer.

Med hjälp av tjejerna i Alcazar framförde hon deras låt Not a sinner nor a saint men med en ny text där hon bland annat sjöng om att alla ska ha lika lön och att tjejer inte ska behöva vara rädda för att bli överfallna.

– Det är så självklara grejer, det är inget nytt att folk ska få lika lön och vettig pension och inte behöva se sig om, men ändå måste man upprepa det gång på gång på gång, säger Clara Henry till Aftonbladet.

På Twitter hyllas Clara Henry och Youtuber-kollegan Felicia Bergström skrev ”Oavsett vad så slayade @glasklart sönder som vanligt!”

”Att Clara, Alcazar och vandrande discokulor skulle bli ca världens bästa kombination visste jag inte när jag vaknade imorse” skriver användaren Maria och användaren Pontus skriver ”Vart kan jag rösta på Clara?”

Läs också:
Allt du vill veta om Mello-deltagarna 2017
Clara Henry: ”Jag pratar inte öppet om vilka jag dejtar”
Anton Hagman om Youtube-flickvännen: ”Hon är så jävla snygg”

Foto: IBL

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.