Charlotte Perrelli har vunnit Melodifestivalen två gånger: 1999 med Tusen och en natt, och 2008 med Hero.

Charlotte Perrelli har vunnit Melodifestivalen två gånger: 1999 med Tusen och en natt, och 2008 med Hero.

TT

Charlotte Perrellis kamp mot smärtorna – inför comebacken

Schlagerdrottningen Charlotte Perrelli är tillbaka på Melodifestivalens scen, men det är långt ifrån smärtfritt.
Nu öppnar hon upp om kampen med nackont och skoskav.
Charlotte Perrelli – 5 förvånande fakta om kändisen
Slå på ljud

Det är dags för den tredje deltävlingen i årets mycket annorlunda Melodifestivalen. Tidigare har vi sett Danny Saucedo, Arvingarna, Dotter och Anton Edwald ta sig vidare direkt till final, medan Paul Rey, Lillasyster, Frida Green och Eva och Ewa har gått till andra chansen.

Hur det går i den tredje deltävlingen återstår att se, men vad som är klart är att kommer bjudas på show.

De sjunger i Melodifestivalens deltävling 3

Kvällens tävlanden är Emil Assergård, Klara Hammarström, Mustasch, Elisa, Alvaro Estrella och Tusse.

Och Charlotte Perrelli, förstås!

Hon är med i Melodifestivalen för femte gången, men det var inte självklart att hon skulle ställa upp igen.

– Förnuftet sa till mig tidigare, att jag inte skulle ge mig in i den här karusellen igen. Det handlar inte bara om att köra igenom en låt på scenen i tre minuter, utan det så så mycket mer arbete som krävs. Men efter att jag hörde den här panglåten var det bara helt självklart att ställa upp igen, säger hon i en intervju med Femina.

Låter heter Still young, och inför uppträdande har hon naturligtvis förberett sig noggrant. Som för alla artister gäller det att håret är fixat, texten och dansen sitter, och att scenkläderna passar.

Charlotte Perrellis smärtor

Det sistnämnda har skapat lite problem hos den tidigare Eurovision song contest-vinnaren. I en intervju med Expressen berättar hon om smärtorna hon får av sina skor.

– De är från Tom Ford. En tunn kedja går fram över tån och en runt ankeln. Sedan är det en öppen sko. Inte supersköna. Men de är fina, säger hon till tidningen.

Charlotte Perrelli menar att det är ofta blir så att bekvämligheten får stå vid sidan för utseendet när det kommer till scenkläder.

– Det är lite knasigt egentligen. Man borde välja skor som gör att man kan röra sig snyggt, så man är komfortabel och kan leverera. Men det är lätt att hamna i att det ska vara snyggt.

Men skoskav är inte allt. Schlagerdrottningen har varit väldigt öppen med sina nackproblem som plågat henne sedan hon blev påkörd av en bil.

– Den gör sig påmind ibland. Jag sover ofta dåligt och sedan har jag också ischias. Så ibland känner jag av det och det blir lite påfrestande, säger hon men menar att det inte ska påverka kvällens framträdande.

Melodifestivalen sänds på SVT1 och SVT Play med start klockan 20.00.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Klara Hammarström bytte ut bästa vännen mot pojkvännen Alexander Holtz
Mello-aktuella Emil Assergård om tragedin: "Kände mig värdelös och oälskad"