Caspar i Idol sjuk i corona

Caspar Camitz i Idol testad positiv för covid-19

Caspar Camitz har testats positiv för Covid-19. Nu ger TV4 besked gällande hur detta påverkar hans medverkande i Idol.”Vi testa alla medverkande för Covid-19 under veckan”, skriver TV4:s presschef Louise Ekman i ett meddelande till Hänt.

Under tisdagens pressträff för Idol kom beskedet att tittarfavoriten Caspar Camitz, 25, blivit plötsligt sjuk. Därför togs beslutet att han skulle isoleras från de andra deltagarna och hålla sig hemma under tisdagen.

– Jag skulle inte orkat det. Jag har ont i hela kroppen liksom. Tråkigt men det var det som behövdes. Det är ingen idé att flänga runt när jag har feber, har Caspar tidigare sagt till Hänt.

Under dagen på tisdagen förklarade Caspar att han hade feber och smärtor i sin kropp men huruvida han drabbats av corona var vid tillfället oklart. Inte heller fanns någon plan för vad som skulle ske under den kommande fredagsfinalen ifall Caspar inte skulle kunna medverka.

– Än så länge har jag inte fått några direktiv eller svar. Jag tror att de bara hoppas på att jag ska vara frisk men det är svårt att veta, sa Caspar då.

TV4:s besked efter testresultatet

Efter att gjort ett coronatest står det nu klart att Caspar testats positiv mot viruset. I ett inlägg på Instagram avslöjar TV4 hur detta kommer att hanteras.

”Tyvärr har Caspar Camitz blivit sjuk i Covid-19 och kommer därför inte delta på veckans fredagsfinal. Vi sätter självklart Caspars och alla idolers hälsa i första rummet och har därför vidtagit nödvändiga åtgärder. För TV4 är det av största vikt att Idol är en säker miljö och vi har vidtagit en rad åtgärder för att säkerställa detta för våra idoler. Vi följer alla råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, och som en extra säkerhetsåtgärd kommer vi testa alla medverkande för Covid-19 under veckan för att alla ska känna sig extra trygga inför den första fredagsfinalen, skriver TV4 och fortsätter:

”Caspar hälsar att han under omständigheterna mår bra och att han ser fram emot att komma tillbaka nästa vecka. Till dess ser vi fram emot att sända vår första och efterlängtade final på fredag!”

TV4:s svar om röstningen

Huruvida någon kommer att röstas ut på fredag eller hur detta kommer att påverka tävlingen väljer TV4 att avstå från att svara på i nuläget.

”Hur fredagsfinalen kommer gå till ser vi fram emot att få berätta mer om längre fram,” skriver Louise Ekman, presschef på TV4 till Hänt.

Kanalen kommer däremot att införa ett obligatoriskt test bland sina medarbetare.

”Som en extra säkerhetsåtgärd kommer vi testa alla medverkande för Covid-19 under veckan för att alla ska känna sig extra trygga inför säsongens första fredagsfinal. Vi kommer givetvis även fortsätta påminna alla medverkande om riktlinjerna och ständigt vara vaksamma på eventuella sjukdomssymtom”.

När Hänt når Caspar uttrycker han sin stora lycka över kanalens beslut kring att han får fortsätta tävla i Idol 2020.

”Det känns bra, hade varit trist om det tog slut redan. Har så mycket kvar”, skriver Caspar.

Läs mer: 

Här är artisterna som tävlar i Idol 2020

Nostalgi! Se Agnes, Dannys och de andra Idol-stjärnornas första auditions

Vad gör alla gamla Idolvinnare nu? Vi vet!

Av: Gabriella Håkansson 

Foto: Tv4 Idol