Det här hatade Camila Mendes med Veronica i första säsongen av Riverdale

Det här hatade Camila Mendes med Veronica i första säsongen av Riverdale

Det är sällan man ser ett enda hårstrå som ligger fel på Veronica Lodges huvud i Riverdale serien. För Camila Mendes, som bär frisyren även bakom kulisserna, är historien dock en annan.

I säsong 1 av Riverdale var Veronicas sidbena och axellånga frisyr ett faktum. När andra säsongen rullade igång kunde man dock ana en liten förändring.

I den senaste säsongen har Veronicas hår blivit längre och sidbenan har bytts ut mot en perfekt kammad mittbena. Nu visar det sig att det är Camila Mendes själv som ligger bakom förändringen eftersom hon inte alls var nöjd med hur hon såg ut i seriens första säsong.

Frisyren Camila Mendes som spelar Veronica Lodge hade i säsong 1 versus den vi såg henne i under säsong 2.

Läs mer:
Riverdale säsong 3: premiärdatum, skådespelare, trailers – allt du behöver veta

Till People berättar Camila Mendes att hon inför säsong två övertygade producenterna att hon skulle få byta frisyr.

– Jag gillade inte att ha kort hår så det tog oss en lång stund att komma på vad vi skulle göra med det, säger Camila Mendes.

Läs mer:
Sex Riverdale-teorier du måste ha koll på inför tredje säsongen

Camila är född och uppvuxen i Florida och har alltid haft vad hon kallar ”frissigt” hår som till stor del beror på det varma och fuktiga klimatet. Så när producenterna ville att hon skulle klippa sitt hår kort inför Riverdale-premiären gick hon med på det men var inte alls nöjd med resultatet.

– Jag trivdes inte alls i frisyren jag hade under säsong ett. När jag hade dåliga hårdagar blev det alltid lockigt och jag kände mig inte vacker, säger Camila Mendes.

Läs mer:
Test: Är du en Riverdale-expert?

Så när andra säsongen skulle spelas in tog hon saken i egna händer genom att övertyga seriens producenter om att en längre frisyr med mittbena också skulle fungera för Veronicas karaktär. I sin längre frisyr känner hon sig nu istället mer bekväm och mer som sig själv.

När Riverdale återvänder för säsong 3 kan vi nog med säkerhet därför förvänta oss samma längre signatur-frisyr som vi sett i de senaste avsnitten.

Läs mer:
22 moments i Riverdale som vi aldrig glömmer
Riverdale-skaparen avslöjar att det finns ledtrådar om säsong 3 i ett tidigare avsnitt
13 citat från Riverdale som passar perfekt till dina Instagram-bilder

Foto: The CW