Camila Cabello om flytten från Kuba till USA

Camila Cabello om flytten från Kuba till USA

När Camila Cabello var sex år gammal reste hon och hennes mamma med bara en ryggsäck och en docka genom Mexiko för att komma till USA. Nu berättar Camila om flytten och hur hon vill inspirera andra.

Camilas mamma ville flytta för att ge Camila Cabello möjligheter som inte fanns i Kuba där hon föddes. De flög från Kuba till Mexiko för att därifrån kunna ta sig till USA. Med sig hade Camila bara en ryggsäck och en docka. Hennes pappa skulle ansluta till familjen senare och hon räknade ner dagarna tills han skulle komma. Det dröjde ett och ett halvt år till återföreningen.

För Camila Cabello var det en stor omställning att komma till USA där hon inte kunde språket och inte hade sina vänner. Hon var väldigt blyg och hade svårt att skaffa nya vänner men tog med sig sina skivor efter skolan för att lyssna på musik och då kom barnen och satte sig hos henne.

– Det viktigaste jag lärt mig av min mamma är att du är mänsklig om du är rädd men du kan inte låta det påverka hur du hanterar en situation. Om något borde det få dig att göra det ännu mer, säger Camila.

Camilas audition för The X Factor var första gången hon sjöng inför publik men hon hade laddat upp covers på youtube. Nu skriver Camila om sin resa och vill göra en slags kärlekslåt till andra som varit i samma situation.

– Ordet ”invandrare” har en sån negativ klang. Jag kan föreställa mig alla små flickor som drömmer om att komma hit och känner sig oönskade. Det inspirerar mig att göra musik. Jag vill vara den som folk tänker på när de tänker på en amerikan som kan uppfylla sina drömmar om hon jobbar hårt nog, vad hennes modersmål eller religion än är.

Läs också:
Camila Cabello lämnar Fifth Harmony
Camila Cabello om solokarriären och kärlek
Se Camila Cabellos känslosamma inlägg om Fifth Harmony


Av: Anna-Sara Nilsson El Kady

Foto: Instagram

Källa: Glamour