free britney

Britney Spears förmyndarskap förlängs – tackar fansen för allt stöd

Fansens vädjan att ”free Britney” bet inte på domstolen. Pappans förmyndarskap av stjärnan har nu förlängts till 2021 och på Instagram tackar hon för allt stöd.

”Jag kan känna era hjärtan och jag vet att ni kan känna mitt”, skriver Britney Spears, 38, i ett inlägg på Instagram sedan det blivit klart att hon förblir omyndigförklarad. Samtidigt fortsätter fansen att kämpa för att få sin stjärna ”fri”.

Förlängdes med 6 månader

Det var år 2008 som amerikansk domstol beslutade att Britneys pappa Jamie Spears, 68, skulle få makten över hennes liv och beslut. Britney som har två barn, Sean Preston, 14, och Jayden, 13, ansågs för instabil för att klara av att ta hand om sig själv och sönerna. Detta sedan hon haft ett uppmärksammat offentligt sammanbrott där hon rakade av sig håret och gick till attack med ett paraply.

Britneys mångåriga medarbetare och vårdare Jodi Montgomery är sedan en tid tillbaka tillförordnad förmyndare, då hennes pappa själv har hälsoproblem. Britney uppskattar denna lösning mer, men vill fortfarande bli helt fri från kontroll. Genom åren som följt har Britney upprepade gånger ansökt om att häva pappans förmyndarskap, utan framgång. 

”Britney motsätter sig starkt Jamies återkomst som förmyndare för hennes person”, löd ett dokumentet som lämnades in till Kaliforniens högsta domstol i Los Angeles nyligen.

I veckan stod det klart att Britney Spears är under försatt förmyndarskap till och med februari 2021. Först då kan hon ansöka om en ny prövning i domstol.

Fansens #FreeBritney

free britney

Popstjärnans fans under en demonstration i Los Angeles i juli 2020.

På Instagram har fansen längre bedrivit en rörelse under hashtaggen #FreeBritney. De är övertygade om att stjärnan far illa i pappans vård, och vill se henne stå på egna ben både mentalt och ekonomiskt. De hävdar att Britney sänder ut rop på hjälp i sina sociala medier där hon till exempel har kommunicerat genom att efter fansens uppmaning bära vissa färger på kläderna som ska signalera ”jag är i fara”.

Tackar för stödet

I sitt inlägg på Instagram tackar Britney nu alla sina ”söta, rara, riktiga fans för att ni är så underbara”. Hon skriver att det världen just nu går igenom med karantän och pandemi fungerar som en ”stor övergångsperiod i livet”. Hon menar att hon håller humöret uppe och passar på att lära sig mycket om sig själv.

”Jag kan känna era hjärtan och jag vet att ni kan känna mitt”, skriver hon.

https://www.instagram.com/p/CEIS3MAAJg_/

Källa: People

Foto: TT

LÄS MER:

#FreeBritney – Allt du behöver veta om Britney Spears

Efter 12 år – avslöjandet om varför Britney rakade av sig håret

Trenderna från 00-talet som gör comeback