Blir det en säsong 4 av Stranger things? Här är allt vi vet!

Blir det en säsong 4 av Stranger things? Här är allt vi vet!

Kommer det att bli en säsong fyra av Stranger things, och när har den i så fall premiär? Här är allt vi vet om succéseriens framtid.

I juli 2016 hade Stranger things premiär på Netflix och sedan dess har serien blivit en av världens mest omtalade. Ett drygt år efter premiären släpptes säsong två, och i början av juli i år äntrade den tredje säsongen streamingtjänsten.

Precis som tidigare utspelar sig säsong tre i den fiktiva amerikanska småstaden Hawkins. Året är 1985 och Eleven och hennes vänner uppslukas av ännu ett spännande äventyr. Det visar sig att något ondskefullt lurar i det nyöppnade köpcentrumet Starcourt – och när staden hotas av nya och gamla fiender förstår ungdomarna att ondska aldrig vilar.

Säsong tre har varit en medryckande och fängslande säsong som gått hem bland tittare världen över. Bara fyra dagar efter att serien haft premiär meddelade nämligen Netflix att den strömmats fler gånger än någon annan originalserie – någonsin.

Skaparna av Stanger things planerar för ny säsong

Än så länge har Netflix inte gått ut med om det kommer att bli en fjärde säsong av Stranger things, men med tanke på den framgång som serien inbringat verkar chanserna ganska goda. Därtill har både seriens producent Shawn Levy och skaparna Matt och Ross Duffer sedan tidigare hintat om en fortsättning.

Redan 2017 kommenterade Matt och Ross Duffer nämligen en fjärde säsong. Det var i en intervju med Vulture som duon berättade att deras plan var att skapa fyra säsonger och sen sluta.

Sedan dess har dock budet ändrats – till det bättre. I ett samtal med Entertainment Weekly berättar Shawn Levy och Matt och Ross Duffer att det till och med kan komma att bli en säsong fem av serien.

”Vi kommer definitivt att satsa på en fjärde säsong, och det finns stora möjligheter till en femte också. Men mer än så blir det mest troligt inte”, säger de till tidningen.

Säsong 4 kan börja spelas in i oktober

Även om ingenting är säkert innan Netflix har bekräftat att det blir en ny säsong av Stranger things talar alltså mycket för att det kommer bli så. Ryktet säger till och med att säsongen ska börja spelas in redan i oktober i år.

I en intervju med Poland In berättar nämligen Cara Buono, som spelar Karen Wheeler i serien, att hon just nu är ledig – men kommer börjar jobba i oktober igen då Stranger things-gänget sätter igång med inspelningen av säsong fyra.

Foto: Netflix

Läs mer:

Natalia Dyer och Charlie Heaton från Stranger things är ett par!

Tredje säsongen av Stranger things slår rekord på Netflix

Nya säsongen av Gossip girl – här är allt vi vet