Sju nya Black hood-teorier vi har efter senaste avsnittet av Riverdale

Sju nya Black hood-teorier vi har efter senaste avsnittet av Riverdale

Riverdales musikalavsnitt slutade med att en av karaktärerna blev mördad. Vem står bakom mordet? Vi har sju nya teorier!

OBS! Artikeln innehåller spoilers!

Riverdales musikalavsnitt var minst sagt händelserikt. Förutom att Betty och Veronica bråkade (och blev sams) och Archie sa emot Hiram (vad får det för konsekvenser i nästa avsnitt?) så slutade hela uppsättningen av musikalen med att Midge Klump mördades och visades död för hela publiken.

Tillsammans med hennes döda kropp hade även Black Hood lämnat meddelandet ”Alla ni som kom undan mig sist kommer att dö”. Midge var en av de som han tidigare hade försökt mörda, genom att skjuta henne men då lyckades hon fly.

Det cirkulerade en hel del personer runt musikalen som skulle kunna vara Black Hood. Här är sju misstänkta personer!


1. Chic Cooper

Han har varit läskig och mystisk ända sedan han dök upp. Efter att Alice Cooper slängde ut honom ur sitt hus har han inte setts till – förrän nu. Han dök upp backstage för att hälsa på Betty men var det det enda han gjorde bakom scenen? Som Betty förklarar får de som inte har något att göra med musikalen inte vara där.

Det har också varit tydligt sedan innan att Black Hood har ett band till familjen Cooper och speciellt Betty. Vilket gör att misstankarna mot honom växer.


2. Hal Cooper

Om vi fortsätter på teorin om att Black Hood är extra fokuserad på Betty så är hennes pappa, Hal Cooper, en av de som känner henne bäst (vilket Black Hood också verkar göra). Han har inte heller synts till den senaste tiden men i det här avsnittet återförenades han och Alice Cooper. Det gjorde också att han fanns på plats när musikalen spelades upp.

Black Hood skickade varnande brev till Kevin Keller om att han skulle byta ut Cheryl som Carrie och när det inte gjordes gick Penelope Blossom in och förbjöd Cheryl från att spela rollen. Kan det ha varit Hal Cooper som varnat Penelope Blossom om vad som skulle hända?


3. Sheriff Keller

En annan person som syntes till bakom scenen (men inte har något med musikalen att göra) är sheriff Keller. Vi får se honom snabbt men han säger ingenting till någon utan går bara runt. Vad gjorde han egentligen där?


4. Ethel Muggs

Under hela avsnittet verkade Ethel minst sagt misstänksam. Betty och Jughead trodde att det var hon som hade skickat hotbreven till Kevin, i hopp om att själv få spela Carrie. Jughead hittade även tidningar i hennes loge där bokstäver var urklippta.

Hon förnekade däremot allt och menade att bokstäverna var till hennes mood board. Även om hon skulle vara skyldig så känns det som att det visades lite väl tydligt och om det är för uppenbart så brukar det sällan vara den personen.


5. Moose Mason

Moose mördades nästan av Black Hood i början av säsongen så han har inte varit misstänkt tidigare. Det skulle däremot kunna vara så att Black Hood är flera personer, alternativt att Black Hood tvingat Moose att ta över (som hen gjorde med Mr. Svenson).

Det som gör att han nu skulle kunna vara Black Hood beror främst på hur han betedde sig precis innan musikalen börjar. När Jughead ska filma honom backstage så är han uppenbart arg och puttar bort Jughead för att gå förbi. Det verkade också som han hade bråttom iväg någonstans.


6. Fangs Fogarty

En annan ny misstänkt efter senaste avsnittet är Fangs. Innan vi ser Moose argt gå förbi Jughead så har Jughead precis kommit på Fangs och Midge (som är tillsammans med Moose) i logen. Vi får inte se vad som hände därinne men det är tydligt att det är någonting som de inte vill att andra ska se då de flyttar sig ifrån varandra när Jughead öppnar dörren.

Han var alltså den sista personen som sågs prata med Midge innan hon blev mördad. Kan han ha berättat om att Moose varit otrogen med Kevin eller kysstes de två – vilket var det som gjorde att Moose var så arg? Oavsett så är det tydligt att Fangs vet mer än vi tidigare trott.


7. Claudius Blossom

Han syntes visserligen inte till under musikalen (vad vi fick se) men han har varit misstänksam enda sedan han dök upp i Riverdale. Vi vet sedan tidigare att han och Penelope inte har några problem med att försöka få bort personer de inte gillar, som farmor Rose och Cheryl.

En teori sedan innan är att Cliff Blossom aldrig dog i säsong 1 utan nu är tillbaka och har tagit sin tvillings identitet. Han har då kunnat vara Black hood hela tiden utan att någon misstänker honom eftersom alla tror att han är död.

Det är också väldigt tydligt att Black hood vill ha bort Cheryl som huvudrollen och det kan då sedan innan ha varit planerat att Black hood skulle mörda huvudrollsinnehavaren – men inte ville att det skulle vara Cheryl. Det kan även ha varit han som tvingade Penelope att inte låta Cheryl vara med i musikalen.

Läs mer!
Riverdale-skådisarna avslöjar hur säsong 2 kommer sluta
Åtta saker vi hoppas kommer hända i Riverdale säsong 3
Riverdales skapare bekräftar: Black hood kommer tillbaka

Källa: Elite daily

Foto: The CW