Black Hood i Riverdale är avslöjad – skådisen berättar hur det är att spela honom

Black Hood i Riverdale är avslöjad – skådisen berättar hur det är att spela honom

I senaste avsnittet av Riverdale avslöjades det vem som är Black Hood. Men vad tycker skådespelaren om att spela honom? Läs intervjun här!

OBS! Innehåller spoilers om säsong 2 avsnitt 21

Det var inte Mr Svenson som var Black Hood (men vem trodde egentligen det?). I avsnitt 21 av Riverdale säsong 2 fick vi däremot reda på att det varit Hal Cooper som dolt sig bakom masken hela tiden.

I en intervju med Entertainment weekly berättar nu Lochlyn Munro om hur han själv känner över att spela seriemördare i Riverdale.

Från ganska tidigt har fans gissat att Hal är Black Hood. Hur länge har du vetat det?

– Jag fick reda på det i avsnitt 21. Jag hade mina teorier om vem det var. Jag började svettas när vi läste manuset för avsnitt 19 och 20, men jag tänkte ”det kan inte vara jag, det är för uppenbart”. Det som är coolt är att manusförfattaren låter oss alla gissa till slutet, säger Lochlyn Munro till EW.

Trodde du att det skulle vara du och när började du misstänka det?

– Jag gjorde inte det. Jag trodde inte det var jag förrän avsnitt 19. Jag trodde att jag hade listat ut vem det var. Jag misstänkte Sheriff Keller hela tiden, speciellt efter att han sköt Mr. Svenson på bron. Men jag kanske inte är den enda Black Hood, däremot.

Det har varit en annan karaktär som spelat Black Hood hela tiden, gjorde du scenen med Cheryl i det här avsnittet?

– Jag har aldrig haft på mig huvan. Det är roligt när folk sätter mitt ansikte bredvid en bild på Black Hood och bara ”det är Hal! Det ser precis ut som han”. Det är en stuntman som spelat in alla scener men jag hoppas att jag får möjlighet att göra det nu.

Tror du att Hal hade kunnat mörda Betty?

– Jag hoppas att han inte skulle gjort det. Men han var uppenbarligen traumatiserad som barn och hur han växte upp. Jag tror att hans uppväxt kommer att få synas en del i säsong 3 – vem som uppfostrade honom. Jag hoppas att han inte skulle skada sin familj men jag är inte säker.

Hal är inte död, bara i häktet. Kommer vi få fortsätta att se honom? Om han är i fängelse, verkar det ju bli enklare för Alices och FPs kärlek. Vad tycker du om det paret?

– Som skådis så betyder Alice och FP ihop att jag har mindre jobb att göra. Så jag antar att jag inte är helt glad över det. Direkt så trodde jag att jag var klar med serien, att det var min sista säsong. Men Roberto (seriens skapare red. anm.) sa ”Det är inte över för Hal. Vi har en helt annan story planerad för det”. Jag är väldigt spänd på att se va de hittar på. Nu har jag tagit mig an situationen och vill veta mer om hur han blev den person han är.

Läs mer!
Sju saker som händer i Riverdale (som redan har hänt i andra tv-serier)
Test: Vem i Riverdale borde du kyssa?
10 tecken på att du är beroende av Riverdale

Källa: Entertainment weekly

Foto: The Cw