allting-och-ingenting-biopremiar

11 biofilmer du inte vill missa i sommar

Under sommaren är det ofta många stora filmer som har biopremiär. FRIDA har listat 11 filmer som du inte vill missa i sommar!

1. Ingenting och allting

18-åriga Maddy är allergisk mot allt vilket gör att hon aldrig går ut. En dag får Maddy syn på den nya grannpojken Olly vilket får henne att tänka om när det gäller allt. Hon bestämmer sig därefter att leva livet till fullo tillsammans med Olly även fast det kan döda henne. Filmen har biopremiär den 9 juni.

2. Pirates of the Caribbean – Salazar’s revenge

Kapten Jack Sparrow är tillbaka på bioduken i Pirates of the Caribbean. Denna gång är den Kapten Salazar tillbaka och tänker förgöra varenda pirat. Filmen har biopremiär den 24 maj.

3. Wonder woman

Äntligen kommer det fram lite girl-power på bioduken. Wonder woman är en spännande actionfilm som handlar om Diana som är prinsessa av Amazonerna. Diana är uppfostrad till att bli krigare och hennes uppdrag är att rädda jorden från krig och hot. Filmen har biopremiär den 2 juni!

4. Baywatch

När livräddarna Mitch och Matt hittar en död kropp på stranden så blir deras uppdrag at hitta de kriminella gänget som härjar på stranden. I en spännande action komedi ser vi både Dwayne Johnson och Zac Efron. Filmen har biopremiär den 2 juni.

5. Dumma mej 3

Gru, Lucy och deras 3 döttrar, Margo, Edith och Agnes är tillbaka på bioduken i Dumma mej 3. Och såklart alla minionerna. Denna gång stöter dem på den elaka skurken Balthazar Bratt som är en före detta barnstjärna som har blivit lite besatt av karaktären han spelade på 80-talet. Dumma mej 3 kommer du kunna se på bio från den 30 juni.

6. Spiderman: Homecoming

Efter ett actionfylld äventyr med The Avengers, så återvänder Peter hem till sin moster May. Peter försöker gå tillbaka till sina vanliga rutiner, men kan inte riktigt släppa tanken på att fortsätta vara hjälte. När skurken Vulture dyker upp så får Peter äntligen chansen att vara hjälte igen. Spiderman: Homecoming kan du se på bio från 7 juli.

7. Dunkirk

Dunkirk är den hemska berättelsen om de brittiska trupper som blir omringade och invaderade på stranden vid Dunkerque under andra världskriget. Hundratusentals människor är fast på stranden och vill bekämpa fienderna. I filmen debuterar också Harry Styles som skådespelare. Dunkirk har premiär den 19 juli.

8. Valerian and the City of a thousand planets

Valerian och Laureline är specialagenter för regeringen och har ett uppdrag att upprätthålla ordning i hela universum. Under resans gång så utvecklas känslor från Valerians sida, men känner Laureline samma för honom? I filmen får vi bland annat se Cara Delevingne och Dane Dehaan. Filmen har biopremiär den 2 augusti.

9. Rough Night

Tio år efter college återförenas ett gäng vänner för en vild möhippa i Miami. Under festen råkar de döda en manlig strippa vilket ger kvällen en helt ny vändning. Filmen har biopremiär den 19 juni.

10. The emoji movie

I The Emoji movie får vi följa med in i emojisarnas värld. Vi får hänga med Gene som inte är som alla andra emojis då han kan visa flera olika känslor. Han ger sig därför ut på upptäcktsfärd för att hitta en kod som kan göra om honom till att bli som alla andra. Filmen har biopremiär den 9 augusti.

11. Wish Upon

En skräckfilm som handlar om en tonårstjej som hittar en magisk låda. Lådan ger henne exakt det hon ber om men till ett dödligt pris. Filmen har biopremiär 14 juli.

Läs mer:
Harry Styles avslöjar när hans sololåt släpps – i mystisk film
25 kärleksfilmer som är perfekta att se i helgen
Så skiljer sig Pixar-filmerna åt – land för land

Foto: IBL

Av: Vilde Merkesdal