Biofilmerna som har premiär sommaren 2018

Biofilmerna som har premiär sommaren 2018

Under regniga sommardagar är det perfekt att gå på bio. Därför har FRIDA listat biofilmerna som har premiär i sommar!

Solo: A Star Wars Story

Under ett äventyr i en mörk, kriminell underverksamhet träffar Han Solo sin framtida andrepilot Chewbacca och möter den ökände Lando Calrissian.
Biopremiär: 23 maj

I Feel Pretty

Renee Bennett (Amy Schumer) är en person som inte sticker ut i mängden, men efter att hon slår i sitt huvud, skjuter hennes självförtroende i höjden. Det blir förvirrande för i alla andras ögon är hon samma person.
Biopremiär: 25 maj.

Goodbye Christopher Robin

Filmen handlar om hur författaren A.A. Milne inspirerades till att skriva historien om Nalle Puh.
Biopremiär: 25 maj.

Adrift

Kärleksparet Tami Oldham (Shailene Woodley) och Richard Sharp (Sam Claflin) bestämmer sig för att göra en långsegling till Kalifornien, men de kan inte ana vad som väntar dem – en av de värsta orkanerna i historien.
Biopremiär: 1 juni.

Jurassic World: Fallen Kingdom

Det har gått fyra år sedan parken Jurassic World stängde. Plötsligt vaknar en vulkan till liv och hotar att utplåna allt liv på Isla Nubar. Owen (Chris Pratt) och Claire (Bryce Dallas Howard) återvänder till ön för att rädda dinosaurierna som har lämnats kvar.
Biopremiär: 8 juni.

Grease

Danny och Sandy har haft en het sommarromans, men hur blir det när båda börjar i samma skola till hösten? Kan de återuppta sitt förhållandet? Nu visas den klassiska filmen åter på bio då den firar 40-årsjubileum.
Biopremiär: 12 juni.

Love, Simon

Simon Spier bär på en hemlighet – han är gay. När han får reda på att det finns en till homosexuell kille, Blue, på skolan tar han kontakt med honom via mejl. Men vem är egentligen den där Blue?
Biopremiär: 15 juni.

På Chesil Beach

Florence och Edward upplever kärlek vid första ögonkastet. De bestämmer sig för att gifta sig, men deras olikheter har aldrig varit tydligare som under bröllopsnatten.
Biopremiär: 15 juni.

Ocean’s 8

Debbie Ocean har planerat att råna Met-galan i fem år, åtta månader och tolv dagar. Bytet är 150 miljoner dollar i diamanter. Till sin hjälp har hon ett skickligt tjejgäng som gör allt i sin makt för att planen ska gå felfritt.
Biopremiär: 27 juni.

Mamma Mia! Here we go again

Sophie är gravid och reser tillbaka till Kalokairi, Grekland. Där får hon reda på sin mammas livshistoria.
Biopremiär: 18 juli.

Läs mer!
14 biofilmer att se fram emot 2018
Romantiska biofilmer du absolut inte får missa i år
Åtta fantastiska biosalonger du bara måste besöka

Av: Mina Gilbertsson

Foto: IBL