Billie Eilish slår tillbaka efter kroppskritiken

Billie Eilish markering efter nya kroppskritiken – stöttas av fansen

Efter att en nytagen bild av Billie Eilish mötts av body-shaming på Twitter slår artisten tillbaka – och visar att hon inte tar någon skit.
8 power-kvinnor du inte får missa på Instagram
Slå på ljud

Billie Eilish har varken tid eller ork för folk som body-shamear, och det är inte annat än rätt. I början av veckan delade en person på Twitter en nytagen bild på Billie, i förd ett spagetti-linne och shorts istället för, det vi är vana att se henne i, hennes typiska baggy-stil. I inlägget skrev hen: ”På tio månader har Billie Eilish utvecklat en kropp likt en mamma på 30+ som gillar vin”.

Det tog därefter inte lång tid innan Billie Eilish svarade genom att dela en kaxig video av sig själv på sin Instagram story där hon går förbi sina fem Grammys och ger sina följare en liten blinkning. Hon delade därefter en annan video av influencern Chizi Duru, som i klippet säger:

– Vi alla måste börja normalisera riktiga kroppar, okej? Det är inte alla som har en vagn bakom sig, okej? Tarmarna är normala – det är normalt. Bröst hänger, framför allt efter amning. Instagram är inte på riktigt, säger Chizi Duru och menar att alla inte har en jätterumpa eller en minimidja.

Fansens stöd till Billie Eilish

Men Billie Eilish stod inte ensam upp för sig, hennes stora skara fans backade henne också.

”Att body-shamea Billie Eilish är själva anledningen till att hon bär baggy kläder. Det här är bara så konstigt och fel. Hon är så vacker, och viktigast av allt, hälsosam. Låt människor utveckla ett självförtroende..”, skriver en på Twitter och annan skriver:

”Till alla som body-shamear Billie Eilish, snälla sluta sätta orealistiska skönhetskrav på tjejer. Hon förtjänar inte det, och ingen annan heller för den delen. Billie är och kommer alltid att vara vacker, sluta döma henne”.

Därför klär sig Billie Eilish i stora kläder

Själva anledningen till att Billie Eilish har valt att hålla sig till sin baggy-stil är för att ta bort fokus från sin kropp. Det finns de som spekulerat i att det handlar om att hon vill avsexualisera sig, och det finns de som tackar henne för att hon inte klär sig utmanande – något artisten inte uppskattar.

– De missar poängen! Poängen är inte: Kom igen, nu ska vi håna tjejer som inte klär sig som Billie Eilish … Det gör mig förbannad. Jag måste ha stora skjortor för att folk inte ska fokusera på mina tuttar! sa hon i en intervju med ELLE för ett år sedan.

Billie Eilish har  har tidigare gjort flera uttalanden om kroppsideal och kroppsskam. Bland annat berättade hon i en intervju med Vogue om sin kamp mot kroppskomplexen:

– Jag hatade min kropp. Jag skulle ha gjort vad som helst för att ha en annan kropp. Jag ville verkligen bli modell, men jag var knubbig och kort.

Foto: TT

LÄS MER:

Därför håller Billie Eilish sitt kärleksliv hemligt

Billie Eilish’s starka film om kroppsskammande: ”Inte mitt ansvar”

De fem största snackisarna från Billboard Music Awards 2020