Billie Eilish gör titellåten till nya Bondfilmen

Billie Eilish gör titellåten till nya Bondfilmen

Nu är det klart vem som gör titellåten till den nya Bondfilmen No time to die – nämligen den unga superstjärnan Billie Eilish. Här är allt du behöver veta.

Superstjärnan Billie Eilish fyllde 18 år i december 2019 och har tack vare sin ungdom slagit en hel rad rekord. Hon är den yngsta artisten att bli nominerad till så många som fyra Grammy Awards och den första artisten född på 2000-talet som har haft ett bästsäljande album i USA.

Nu är det dags för nästa rekord. Billie Eilish är nämligen den yngsta artist någonsin att skriva och framföra titellåten till en Bondfilm. Det är den nya filmen No time to die som kommer att föräras en låt av Billie Eilish:

”Det känns galet på alla sätt att vara en del av det här. Att få möjlighet att skriva en låt till en film som är en del av en så legendarisk filmserie är en stor ära. James Bond är den coolaste film-franchise som någonsin funnits. Jag är fortfarande i chock”, skriver Billie Eilish i ett uttalande på Twitter.

Då har den nya Bondfilmen premiär

Nyheten att det blir Billie Eilish som skriver den nya Bondlåten har mötts av både jubel och burop. En del tycker att hon är för cool för att göra en låt till Bond, andra tycker att hon är för ung för att ens ha sett en Bondfilm medan vissa anser att hon är helt rätt och att låten kommer att bli grym.

Den nya Bondfilmen No time to die väntas ha premiär i april 2020 och är den sista där Daniel Craig spelar James Bond.

Flera Bondlåtar har vunnit Oscars

Tidigare Bondlåtar har flera gånger blivit supersucéer, som till exempel Shirley Basseys Goldfinger från 1964, Wings Live and let die från 1973 och Adeles Skyfall från 2013. Låtarna har också flera gånger vunnit Oscar för bästa originallåt. Om Billie Eilish låt kommer att bli en lika stor succé återstår att se.

Foto: TT

Läs mer: 

Billie Eilish nominerad till Grammy 2020 – här är hela listan

Billie Eilish berättar om sin första – och värsta dejt

Därför missade Ariana Grande och Billie Eilish VMA-galan 2019