tina lawson och blue ivy knowles

Beyonces dotter Blue Ivy hyllas av mormor på 10-årsdagen

Blue Ivy Carter fyller 10 år. Kändisdottern vars föräldrar är världsstjärnorna Beyoncé Knowles och Jay-Z, hyllas nu av mormor Tina Lawson.
TV: Beyoncé - 20 års stilresa med Queen B
1:30

Efter reklamen: TV: Beyoncé - 20 års stilresa med Queen B

(1:30)

Slå på ljud

När Blue Ivy föddes den 7 januari 2012 beskrev mamma Beyoncé det som ”världens bästa dag”.

– Jag kände modersinstinkten runt åtta månader in i graviditeten, och jag trodde att jag inte kunde bli mer redo, förrän jag såg barnet. Men det hände någonting under min förlossning där jag fick en väldigt stark koppling till mitt barn. Det kändes under värkarna som att jag såg för mitt inre att mitt barn kämpade sig ut igenom en väldigt tung dörr, har Beyoncé sagt till Vogue.

– Och jag föreställde mig detta lilla spädbarn som gjorde allt arbete, så jag kunde inte bry mig om min egen smärta. Vi pratade. Jag vet att det låter galet, men jag kände en kommunikation.

blue ivy på super bowl 2020

Blue Ivy följde med föräldrarna Beyoncé och Jay-Z på Super Bowl 2020.

Nu har Ivy Blue fyllt 10 år, och någon som är om möjligt ännu stoltare över henne än mamma Bey, är mormor Tina Lawson, 68.

Postar sällsynt bild med Blue Ivy

I ett inlägg på Instagram hyllar Tina sitt barnbarn.

”Mitt vackra, duktiga och supersmarta barnbarn Blue Ivy”, börjar hon. ”Gud, det känns som igår som du kom till världen och tog över allt. Blue är min lilla stenbockstvilling”, skriver Tina.

Hon fortsätter:

”Jag bad för att hon skulle födas på min födelsedag men hon gjorde som hon alltid gör, hon kom när hon var redo, tre dagar senare. Men vi delar fortfarande det bandet”.

Tina skriver att Blue Ivy påpekar för henne när hon beter sig som en stenbock.

”Blue ger de bästa råden, som vuxen glömmer jag ibland bort att hon är så ung!!!”, skriver mormor.

”Blue är en av de där sällsynt begåvade människorna som klarar av allt så bra! Gud välsigne mig dagen du föddes! Min söta, vackra babyblå”, avslutar Tina inlägget.

På tillhörande bild syns att Blue Ivy snart vuxit ikapp sin mormor.

Beyonés tuffa graviditet med tvillingarna

År 2017 fick Tina ännu fler barnbarn, då föddes Blue Ivys småsyskon, tvillingarna Rumi och Sir. Beyoncé har tidigare berättat att den andra graviditeten var tuff.

– Jag hade en extremt svår graviditet. Jag hade högt blodtryck, sa Beyoncé i dokumentären Homecoming året efter tvillingarnas födsel.

Mamma Bey drabbades bland annat av havandeskapsförgiftning och ett av barnens hjärtslag pausades flera gånger, vilket gjorde att sångerskan fick föda med akut kejsarsnitt.

kampanjbild för ivy park

Rumi och Blue Ivy i en reklamkampanj för mamma Beyoncés sportmärke Ivy Park.

Allt gick som tur var väl till slut och nu samarbetar Beyoncé med sina barn. I fjol släppte världsstjärnan sin nya reklamfilm för sportmärket Ivy Park, i vilken döttrarna Rumi och Blue Ivy medverkar.

Källa: Daily Mail

Foto: TT

Se också: 9 saker du vill veta om Beyoncé
1:56

Efter reklamen: Se också: 9 saker du vill veta om Beyoncé

(1:56)

Slå på ljud
Relaterade artiklar