Beyoncé har släppt nytt album – helt utan förvarning

Beyoncé överraskade nyligen sina fans med ett nytt album. I samband med att dokumentären om artistens uppträde på Coachella 2018 kom ut på Netflix passade superstjärnan nämligen på att lanserar en skiva på samma tema.

Första gången Beyoncé helt utan förvarning släppte en skiva var 2013 – och sedan dess har superstjärnan hållit fast vid den taktiken. Nästa oannonserade platta kom tre år senare, och nu är det dags igen. I dag släppte Beyoncé nämligen ett livealbum som bland annat går att höra på Spotify.

Den nya plattan heter Homecoming, och är en inspelning av Beyoncés uppmärksammade och hyllade framträdande på Coachellafestivalen i fjol. Skivan innehåller hela 40 spår varav flera är livelåtar från dokumentären, därtill finns en osläppt låt som heter Before I Let Go med på skivan.

Homecoming: A Film by Beyoncé på Netflix

Albumet lanserades i samband med att musikdokumentären Homecoming: A Film by Beyoncé kom ut på Netflix. En film som både är regisserad och producerad av Beyoncé, och som ger tittarna en intim inblick i det historiska uppträdande på Coachella 2018 – där Beyoncé var festivalens första kvinnliga aftoamerikanska huvudakt.

Homecoming är en närgången skildring av Beyoncés historiska framträdande på 2018 års Coachella som hyllade Amerikas traditionellt ansedda svarta högskolor och universitet. Homecoming visar den känslosamma resan från kreativt koncept till kulturell rörelse där naturligt filmmaterial varvas med intervjuer som beskriver förberedelserna och det starka syftet bakom hennes vision”, skrev Netflix om dokumentären.

Här är trailern till Beyoncés musikdokumentär på Netflix:

Foto: Xavier Collin/TT

Läs mer:

Beyoncé ska vara med i nya versionen av Lejonkungen

Beyoncé fick Harry Styles att spela One directon-låtar på hans turné

Zara Larsson gör debut på filmduken – och hyllas stort