Benjamin Ingrosso.

BENJAMIN INGROSSO: DÄRFÖR GJORDE JAG OCH LINNEA WIDMARK SLUT

Under sin sista Så mycket bättre-dag berättar Benjamin Ingrosso om uppbrottet från ex-flickvännen Linnea Widmark – om hur det tog slut och att han nu beslutat sig för att sluta skriva musik om henne.
STOR INTERVJU MED BENJAMIN INGROSSO OM HJÄRTESORG, NY MUSIK OCH GUDDOTTERN
Slå på ljud

Benjamin Ingrosso har blivit en snackis efter sin medverkan i den pågående säsongen av Så mycket bättre. Han har blivit hyllad för sin otroliga talang, och om man inte uppskattade Benjamin och hans musik innan så gör man onekligen det nu. Under lördagens avsnitt gör han sin sista dag i programmet, och gör ett starkt avtryck innan han åker hem till Stockholm igen.

Benjamin Ingrossos uppbrott från Linnea Widmark

Att Benjamin Ingrosso har skrivit en hel del musik som handlar om hans uppbrott från ex-flickvännen Linnea Widmark är ingen hemlighet. I det första avsnittet tolkade han Lisa Nilssons Långsamt farväl, och i låten fanns även där scener ur hans egna liv.

– När det kommer till mitt break up, så släppte jag en låt förra året – Costa Rica. Som nästan är ännu mer utlämnande än Långsamt farväl. Men eftersom den är på engelska så kanske man inte tar till sig den lika mycket. Nu sjunger jag inte på engelska längre, utan nu sjunger jag med mina egna ord. "Nu går du där på stranden med någon annan i din hand", sa han i en intervju med ELLE i samband med premiären av Så mycket bättre.

Det här blir den sista låten om Linnea

Innan han lämnar Gotland och de andra artisterna så gör han en sista tolkning, en låt om uppbrottet från Linnea, som nu är den sista låten han gör om henne.

– Jag har ju en tendens att råka hamna tillbaka där, i mitt ex, och att landa i att skriva om henne. Personen i låten då blir ju Linnea, som är mitt ex, och jag tänkte att jag ska fan sluta skriva om henne för det blir bara jobbigt, säger Benjamin Ingrosso i programmet, han fortsätter:

– Vi var ändå tillsammans i sex år, det var hela min uppväxt. Sen åkte hon iväg utomlands och blev väl kär i någon annan, och det blev att vi gjorde slut över telefon.

”Trodde att jag skulle komma över det så mycket snabbare”

I synk får tittarna ta del av en uppenbart känslosam Benjamin Ingrosso, som berättar mer om uppbrottet.

– Jag trodde att jag skulle komma över det så jävla mycket snabbare liksom, och så sitter man såhär ett och ett halvt år senare och fortfarande skriver om det, säger en nästan intill tårögd Benjamin.

Han berör de andra artisterna runt matbordet med sin tolkning, och han förklarar efteråt att det var skönt att få göra det här, att ”skriva henne ur sitt liv”.

Så mycket bättre sänds på TV4 och TV4 Play 20.00 på lördagar.

Benjamin ex-flickvännen Linnea på gala för tre år sedan.

Foto: TT

LÄS MER:

BENJAMIN INGROSSO: "Alla har alltid en uppfattning om mig"

Därför valde Bianca att berätta om sin abort i Wahlgrens värld

10 saker du inte visste om Silvana Imam från Så mycket bättre