Åtta tv-serier du måste se om du älskar Riverdale

Åtta tv-serier du måste se om du älskar Riverdale

Älskar du Riverdale men har redan sett alla avsnitt? Då borde du spana in de här serierna som också innehåller mysterier, kärlek och spänning.


The Vampire Diaries

Det har pratats en hel del om att det kommer dyka upp övernaturliga inslag i Riverdale, och det finns det gott om i The Vampire diaries. Plus! Här bjuds det också på en kärlekstriangel i form av Elena och bröderna Salvatore.


The Killing

I båda serierna får vi följa jakten på en mördare och arbetet bakom att få reda på vem det är. The Killing är läskigare än Riverdale så det kan krävas att du behöver sova med lampan tänd sen.


Stranger things
Stranger things utspelar sig på 80-talet och när Riverdale utspelar sig är inte bestämt (då de exempelvis har iPhones men att sjuksköterskorna ändå ser ut som att de lever på 50-talet). Båda serierna har en retro-vibe och innehåller mystiska försvinnanden.


Gossip girl

Serena och Blair är lika med Betty och Veronica och Archie och Jughead påminner en hel del om Nate och Dan. De är karaktärer i olika serier men går igenom många liknande kärleksdraman. Plus att både Dan och Jughead är outsiders som gillar att skriva.


Pretty little liars

High school-serie där en klasskompis försvinner och ingen vet hur och vem som är skyldig. Det skulle kunna vara beskrivningen till både Pretty little liars och Riverdale. Och visst finns det en hel del likheter mellan Cheryl Blossom och Alison DiLaurentis?


Dark

Barn försvinner i en mindre stad i Tyskland och det händer mystiska saker runt omkring. Vem är egentligen skyldig och vad är det för händelser från förr som upprepar sig? Finns på Netflix!


90210

Om du älskar high school-serier får du inte missa 90210! Visserligen inte lika mörk och mystisk som Riverdale men dramat och kärleken finns där – förpackad i en lyxigare miljö.


How to get away with murder

En grupp juridikstudenter ska, tillsammans med sin lärare, lösa ett mordfall utanför studierna. De blir inblandade i en historia som de aldrig kunde räkna med.

Läs mer!
15 tv-serier som är perfekta att sträcktitta på i helgen
Sex nya tv-serier som kommer i år
10 sexigaste scenerna ur dina favoritserier

Foto: IBL