Astrid-S-intervju-feminism-album

Astrid S: "Därför är jag feminist"

Astrid S har precis släppt sin nya låt Emotion. För FRIDA berättar hon om nya singeln, när hennes debutalbum kommer och ger sina bästa tips på hur du kan bli din egen bästa vän.

Bläddra ner om du vill se intervjun i video-format.

Berätta lite om din låt Emotion!

– Den handlar om att vara i en relation där en person får dig att känna att du inte är bra nog. Det är den första låten från mitt debutalbum.

Här kan du läsa ännu mer om artisten Astrid S.

Är låten baserad på egna erfarenheter?

– Jag försöker skriva all musik baserad på mina egna erfarenheter, för att det är mer inspirerande än att bara hitta på något. Men med Emotion så blev jag inspirerad av två filmer, Black Swan och Whiplash. Där fanns det situationer jag kunde känna igen mig i.

Vilka situationer var det?

– Det var situationer där den ena har mer makt över den andra och får den andra att känna att den inte är bra nog. Tillslut tror personen på det själv och mår dåligt.

Har du några tips på hur man kan bli sin egna bästa vän?

– I relationer så vill man göra fina saker för varandra som att ge komplimanger. Man går igenom bra saker och svåra saker, och så får man en starkare relation. Så bör man också tänka med sig själv, att man ska vara sin egen vän. Du bör ge dig själv komplimanger och göra saker för dig själv. Bli bättre vän med dig själv!

Varför är du feminist?

– Det tänker jag att alla borde vara. Det handlar om att det ska vara lika för alla oavsett om du är kille eller tjej, eller var du kommer ifrån eller tror på. Jag tänker att rättfärdighet är det bästa man kan jobba mot och därför är jag feminist.

När kommer ditt debutalbum?

– Det vet jag inte! Vi har inte satt ett datum ännu eftersom albumet inte är klart. Någon gång nästa år hoppas jag!

Se hela intervjun här under!

Läs mer:

Astrid S om att hångla med Herman Tømmeraas: ”Jag var väldigt nervös”

Astrid S om hemliga pojkvännen: ”Aldrig varit så romantisk”

Astrid S avslöjar vad hon och Skam-skådisen har för relation