Ruel-intervju

Artisten Ruel: "Jag gillar att göra olika typer av musik"

Artisten Ruel släppte i somras sin första EP Ready. För FRIDA berättar han om sin musik, var han får inspiration från och hur det är att vara på turné.

Ruel är 15 år gammal och kommer från Sydney, Australien. I april 2017 släppte han sin första singel Golden years och i somras kom hans första EP Ready.

Berätta om din nya EP ”Ready”!

– Den släpptes i juni i år. Jag har jobbat med den i tre år så det har tagit lång tid innan den släpptes. Jag skrev ungefär 35 låtar till den så det var svårt att dra ner det till fem stycken. Jag är väldigt glad över vilka vi valde, det är fem väldigt olika låtar.

Ruel_Ready_Final-167210118

Hur fick du ner 35 låtar till 5?

– Det var svårt! Jag gjorde ett stort dokument och bjöd in alla som har något med mig eller mitt team att göra. Alla fick välja ut sina fem favoriter och så fick vi se vad de tyckte.

Vad får du inspiration från?

– Jag är femton år så jag har inte riktigt några stora livsöden att skriva om. Jag tar något ur vardagslivet och så överdriver jag det så det förvandlas till något som alla kan relatera till.

Hur har ditt liv förändrats sedan du blev känd?

– På många sätt! Min familj, och min personlighet har inte ändrats. Men sett till resor, skolan, vänner och relationer så har allt förändrats. Mestadels till det bättre så jag är glad och tacksam över det.

Se hela intervjun med Ruel här under!

För att se alla våra senaste intervjuer och challenges så kan du följa oss på vår Youtube-kanal!

Se mer:
Thomas Sekelius: ”Jag är väldigt tacksam över min ADHD”
Jacob Elordi om förhållandet med Joey King: ”Vi är båda så lyckligt lottade”

Foto: Sony music