Erics Saade

Artisten Eric Saade: "Jag gillar inte julklappar"

Eric Saade är en av de artister som gästade Musikhjälpen 2019. FRIDA har träffat stjärnan och vi pratar bröllop, framtid och musik.

Det är inte första gången som vi får se Eric Saade uppträda i Musikhjälpens glasbur. Och denna var han tillsammans med Anis Don Demina och SAMI på plats vid Stora torget i Västerås. Årets tema är ”Sex är inte ett vapen” och programledarna är Miriam Bryant, P3-profilen Farah Abadi och komikern Daniel Hallberg.

Varför tycker du det är viktigt att stötta Musikhjälpen? 

– Det finns vissa saker man bara tackar ja till. Speciellt om man är i en position som jag är i. Har man möjlighet att göra skillnad ska man ta chansen att göra det, berättar Eric Saade för FRIDA.

Det är snart jul, vad har du och flickvännen Nicole Falciani för planer? 

– Den här gången kommer vi att fira jul hemma i Stockholm. Sen åker vi till vårt ställe i Marbella, Spanien, för att fira nyår.

Vad har du önskat dig i julklapp?

– Ingenting, jag är för gammal för det. Jag har inte önskar mig något sen jag var 18, säger han och fortsätter:

– Jag är en icke-materialist, jag åker hellre på en resa istället. Men jag brukar ändå alltid få något av Nicole. Hon älskar presenter.

Ni ska gifta er nästa år, hur går det med bröllopsplaneringen?

– Shit, du frågar fel människa, skojar han.

– Det är Nicoles stora dröm så jag låter henne planera det mesta. Hennes släkt är från Toscana, Italien, så vi ska gifta oss där.

Vad har du för planer framöver?

– Jag har alltid många bollar i luften. Nu efter Postcard kommer jag att släppa en ny singel. Jag kan inte säga något datum än men det blir nog någon gång i januari.

Men visst blir det lite julledigt innan det?

–Haha, jag är världens mest rastlösa människa så det blir nog inte så mycket ledigt. Sist jag var ledig blev jag sjuk. Det är livsfarligt med semester, skojar han.

Läs mer: 

Eric Saade om bröllopsplanerna: ”Det känns bra”

Nicole Falciani om kärleken: “Det absolut finaste som hänt mig”

9 svenska kändisar som har blivit föräldrar i år