Alla finalister i Melodifestivalen 2020

Äntligen Mellofinal – här är artisterna som tävlar på lördag

På lördag den 7 mars är det dags Mellofinal! Här är alla finalister som sjunger upp från Stockholm och tävlar om en plats i Eurovision 2020.

Årets Melodifestival närmar sig sitt slut. På lördag går finalen av stapeln i Friends Arena, där 12 bidrag tävlar om Sångfågeln. Vinnaren kommer i vanlig ordning att representera Sverige i Eurovision Song Contest, som avgörs i Rotterdam, Nederländerna den 16 maj 2020.

1. Victor Crone – Troubled Waters

Victor Crone är en av finalisterna Melodifestivalen 2020

Victor Crone har tävlat i både den svenska och estniska versionen av Melodifestivalen. År 2019 representerade han Estland i Eurovision med låten Storm. Nu hoppas han på att få tävla igen – fast för Sveriges räkning.

2. Paul Rey – Talking In My Sleep

Paul Rey är en av finalisterna i Melodifestivalen 2020

Paul Rey gör debut i Melodifestivalen, men är långt ifrån en nykomling i musikbranschen. Han har blivit skolad av legenden Quincy Jones, varit förband till Fifth Harmony och jobbat med världsstjärnan Snoop Dogg.

3. The Mamas – Move

The Mamas är en av finalisterna i Melodifestivalen 2020

The Mamas består av Loulou Lamotte, Ashley Haynes och Dinah Yonas Manna. Förra året var det körsångerskor bakom John Lundvik i vinnarlåten Too Late For Love. Nu är de tillbaka som en egen grupp –och hoppas på att komma minst lika långt!

4. Mohombi – Winner

Mohombi är en av finalisterna i Melodifestivalen 2020

Världsstjärnan Mohombi har tidigare kammat hem en amerikansk Grammy, men ännu inte den svenska Sångfågeln. År 2019 tog han sig till final i Melodifestivalen med låten Hello och slutade på en andraplats. Under årets deltävling i Luleå gick han direkt vidare till final.

5. Hanna Ferm – Brave

Hanna Ferm är en av finalisterna i Melodifestivalen 2020

Hanna Ferm debuterade i Melodifestivalen förra året tillsammans med LIAMOO. Deras bidrag Hold You slutade på en tredjeplats. Nu tar hon revansch med bidraget Brave, som gick direkt till finalen från deltävlingen i Malmö.

6. Mendez feat. Alvaro Estrella – Vamos Amigos

Mendez är en av finalisterna i Melodifestivalen 2020

Mendez har tävlat i Melodifestivalen tre gånger tidigare, senast år 2019 med låten Everyday. Den här gången tävlar han tillsammans med körsångaren och dansaren Alvaro Estrella. Kanske kan den glada partylåten Vamos Amigos ta dem till Eurovision.

7. Dotter – Bulletproof

Dotter är en av finalisterna i Melodifestivalen 2020

Johanna Jansson, känd som Dotter, skrev sin allra första låt redan som tioåring. Som artist är tävlar hon i Melodifestivalen för andra gången. Hon tog sig direkt till final från deltävlingen i Göteborg och bjuder på en ljusshow i världsklass.

8. Robin Bengtsson – Take A Chance

Robin Bengtsson är en av finalisterna i Melodifestivalen 2020

Robin Bengtsson är Mello-veteran! År 2017 vann han hela tävlingen och slutade på en femteplats i Eurovision, då med bidraget I Cant Go On. Nu tävlar han för tredje gången och tog sig direkt till final från deltävlingen i Linköping.

9. Mariette – Shout It Out

Mariette är en av finalisterna i Melodifestivalen 2020

Mariette har tävlat i både Idol och Melodifestivalen. Tidigare har hon lyckats kamma hem en femteplats, en fjärdeplats och en tredjeplats. Är det nu äntligen hennes tur att vinna Sångfågeln?

10. Felix Sandman – Boys With Emotions

Felix Sandman är en av finalisterna i Melodifestivalen 2020

Felix Sandman har vi tidigare sett i pojkbandet FO&O och Netflix-serien Störst av allt. Förra året tävlade han i Melodifestivalen med låten Every Single Day, som slutade på en andraplats. I år är han tillbaka – med en låt som ifrågasätter mansrollen.

11. Anna Bergendahl – Kingdom Come

Anna Bergendahl är en av finalisterna i Melodifestivalen 2020

Anna Bergendahl vann Melodifestivalen 2010 med låten This Is My Life. Förra året tävlade hon med låten Ashes to Ashes och tog sig till final. Är 2020 året hon får stå på Eurovision-scenen igen?

12. Anis Don Demina – Vem e som oss

Anis Don Demina är en av finalisterna i Melodifestivalen 2020

Anis Don Demina är artist, Youtuber och DJ. Första gången vi såg honom i Melodifestivalen var 2018, då han shufflade med Samir & Viktor. Den här gången tävlar han som egen artist och tog sig vidare till final från Andra Chansen i Eskilstuna.

Foto: TT

Läs mer:

16-åriga Malou Prytz vill ha jämställdhet i musikbranschen

Nu finns parodin på Melodifestivalen 2020 – se alla låtarna här

Linnea Henriksson en av programledarna för Melodifestivalen 2020

Test: Välj en outfit och få reda på vem i Mello du är!