Jeanstrosa

Äntligen (eller?) är jeanstrosan här – och den kostar 3 000 kronor

Det är Y/Project som står bakom det senaste virala denimplagget – ett par jeanstrosor som blir dina för 3 000 kronor.

De senaste åren har vi sett en hel del annorlunda jeansmodeller i våra sociala flöden. Vi minns alla ”The extreme cut out pant” som var så urklippta att de knappt existerade. Topshops transparenta plastjeans och Vetements modell med dragkedja över rumpan var andra stora snackisar.

Det senaste tillskottet i kategorin ”jeansen som alla talar om” är ett par jeanstrosor. Bakom designen står det parisiska modemärket Y/Project (som tidigare har gjort ett par jeans med avtagbara ben, vilka också fick internet att explodera). Så, vad är då jeanstrosan? Precis som den låter – ett par blåjeans avklippta till ett par trosor.

Jeanstrosan från Y Project tar över internet

Jeanstrosan från Y/Project är stora snackisen på internet just nu.

Jeanstrosor från Y Project till våren 2019

Y/Project visade upp jeanstrosan på catwalken i fjol.

Första gången vi såg plagget var på catwalken inför våren 2019 och nu finns byxan, eller jag menar trosan, ute till försäljning. På Sense.com beskrivs de som ”denim brief-style shorts in navy” och prislappen ligger på 315 amerikanska dollar, vilket motsvarar cirka 2 900 svenska kronor.

På Instagram haglar kommentarerna från konsumenter som vill uttrycka sin åsikt om plagget. Majoriteten ställer sig tveksamma till den nya byxan, men andra är nyfikna och tror sig ha hittat det perfekta festivalplagget.

503 Service Unavailable

Läs mer:

H&M har fått in nya badkläder – här är våra favoriter!

15 snygga vårnyheter från Na-kd – som passar perfekt i skolan

16 fina plagg i vårens stora trendfärg gul

Foto: TT/Shutterstock