Ansel Elgort: "Jag var omringad av fans på tunnelbanan"

Ansel Elgort: "Jag var omringad av fans på tunnelbanan"

Ansel Elgort väcker uppmärksamhet. Inte bara på bioduken och som musiker utan även på tunnelbanan. För FRIDA berättar han om sin nya film Baby driver och sin jobbigaste fan-upplevelse.

Ansel Elgort lever de flesta 23-åriga killars drömliv: han hyllas för sina filmer, släpper sin egen musik och smälter fansens hjärtan. I sin nya film Baby driver får han dessutom visa upp några imponerande actionstunts.

– Jag ville göra fler! Jag gjorde mycket av parkour-grejerna: hoppa över staket, genom bilar, över motorhuvar… men jag fick inte göra biljakterna, säger Ansel Elgort besviket och vickar på stolen så att han nästan trillar baklänges.

I filmen spelar han Baby, en kille som kör flyktbilar efter bankrån.

– Vi spelade in några scener i ett hårdbevakat fängelse och det var jätteläskigt! När vi gick förbi började fångarna banka på glaset, helt galet. Det var inte ett ställe man vill vara på. När den dagen var över kände jag mig konstig, jag skulle aldrig kunna spela in en hel film i ett fängelse.

Efter succéer som Förr eller senare exploderar jag och Divergent-filmerna blir Ansel Elgort ofta igenkänd på stan, men det är inget han gör en stor grej av.

– Det beror på vad du har på dig och hur du framhäver dig. Det är som olika roller man intar, du kan spela kändisen eller så kan du spela den vanliga killen. I New York åker jag tunnelbana och vissa dagar är det ingen som känner igen mig och andra dagar känner alla igen mig.

Han är trött på kändisar som klagar på uppmärksamheten.

– Mycket av det är upp till dig, jag menar Bradley Cooper tar tunnelbanan! Sen finns det folk som inte alls är kända och som går runt på gatan med tio livvakter, då tittar förstås alla på dem och bara ”visst ja, de var i en dokusåpa för 15 år sedan!”.

Fast vissa situationer blir för mycket, till och med för Ansel Elgort:

– Flygplan är värst, du är helt fast. En gång satt jag vid fönstret och var omringad av fans på sätena bredvid och framför mig. Först pratade vi och tog bilder men två tjejer bara fortsatte. Jag började hålla på med min dator och när jag kollade upp så höll de fortfarande på.

Trots att han har skådespelat i flera år är det först nu han har börjat intressera sig för film på riktigt. Tidigare fanns det alltid annat som lockade mer.

– Jag har precis börjat lära mig mer om film. I går kollade jag på Boogie nights. Jag anstränger mig för att se fler klassiker.

Var du inte filmintresserad alls?

– Ärligt talat inte! Jag kollade på film ibland som vem som helst men det finns så himla mycket. Fram tills nyligen tyckte jag inte att det var värt att kolla på en film i två timmar om jag kunde göra musik eller gå ut och spela basket.

Betyder det att du skulle välja musiken över filmen?

– Jag älskar båda jobben… jag ser ingen anledning till varför jag skulle behöva välja.

Läs också:
Ansel Elgort har släppt en ny låt (och en het musikvideo)
Ansel Elgorts mamma skämde ut honom på Oscarsgalan
15 filmer att se på första dejten

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.

Av: Linda Clausson

Foto: IBL