Sevärda komedier.

Ångest? Här är 11 bra komedier som kommer göra livet lite lättare

Trött på kyla och regn? Här är 11 sevärda komedier som värmer, och som definitivt kommer att få dig att skratta.

Vintermånaderna kan vara långa, kalla och tråkiga. Eller rätt härliga och mysiga ändå, och speciellt om du har en drös med komedier att dra fram vid behov.

Just därför har vi på sammanställt den här listan över sevärda komedier. Välj en av dessa guldkorn i kylan, och kvällen är räddad!

Booksmart (2019)

Booksmart.

Längd: 1 timma 42 minuter
Betyg på Rotten Tomatoes: 97%
Handling: Booksmart är skådespelerskan Olivia Wildes regidebut och handlar om plugghästarna Amy och Molly som går ut skolan, men inser att de borde ha pluggat mindre och haft roligare. De bestämmer sig därför för att ta igen fyra års festande på en enda kväll. Uppfriskande highschool-komedi utan de typiska cool- och töntfacken och hög skrattfaktor!

Bridesmaids (2011)

Bridesmaids.

Längd: 2 timmar och 5 minuter
Betyg på Rotten Tomatoes: 90%
Handling: Annie känner sig misslyckad både privat och karriärsmässigt. När hennes bästa väninna Lillian berättar att hon ska gifta sig svarar hon ja till att vara brudtärna, men snart uppstår konkurrens mellan Annie och en annan brudtärna, Helen, om vem som egentligen står Lillian närmast. En hel del oförglömliga scener, inte minst den när vännerna testar klänningar…

När Harry mötte Sally (1989)

Längd: 1 timme 35 minuter
Betyg på Rotten Tomatoes: 90%
Handling: Harry och Sally träffas från och till under en period på tolv år, och till en början har de inte så mycket gemensamt men efter ett tag blir de goda vänner. Vänskapsförhållandet får sig dock en prövning när de hamnar i säng med varandra. Sevärd klassiker!

Baksmällan (2009)

The Hangover.

Längd: 1 timme 40 minuter
Betyg på Rotten Tomatoes: 78%
Handling: Fyra män åker på svensexa till Las Vegas och morgonen efter är brudgummen försvunnen och ingen av de övriga tre minns något överhuvudtaget från kvällen. De kvarvarande måste ge sig ut på stan för att försöka ta reda på vad som egentligen hände under natten, och hitta den bortsprungne kompisen. Något vulgär, men skrattfesten är garanterad.

Du gör mig galen (2012)

Du gör mig galen.

Längd: 2 timmar 2 minuter
Betyg på Rotten Tomatoes: 92%
Handling: Den manodepressiva Patrizio har precis släppts från en psykiatrisk klinik där han vårdats för att ha misshandlat sin fru Nikkis älskare. Medan han försöker vinna tillbaka frun träffar han en väns svägerska, Tiffany Maxwell, en nybliven änka som just har blivit av med sitt jobb och lider av en depression. Mysig och härlig feel good-komedi.

Livet från den ljusa sidan (1997)

Livet från den ljusa sidan.

Längd: 2 timmar 19 minuter
Betyg på Rotten Tomatoes: 85%
Handling: Melvin Udall är en medelålders ensamstående författare och otrevlig mot de flesta. Slumpen för honom samman med den homosexuelle grannen Simon och den ensamstående servitrisen Carol, som jobbar på restaurangen där Melvin brukar äta lunch. En modern komediklassiker med en fin kärlekshistoria.

Midnatt i Paris (2011)

Midnatt i Paris.

Längd: 1 timme 34 minuter
Betyg på Rotten Tomatoes: 93%
Handling: Den aspirerande författaren Gil är i Paris med sin fästmö Inez och hennes föräldrar. Han drömmer sig tillbaka till 20-talets Paris och vill gärna flytta dit permanent, vilket Inez inte alls är särskilt sugen på. En natt blir han upplockad av en gammal bil och transporterad till 20-talets Paris där han träffar dåtidens alla kulturpersonligheter. Härlig romantisk komedi för dig som är svag för parisiska miljöer.

Juno (2007)

Juno.

Längd: 1 timme 36 minuter
Betyg på Rotten Tomatoes: 94%
Handling: 16-åriga Juno blir av misstag gravid med sin bästa vän. Eftersom hon inte har några planer på att behålla barnet vill hon adoptera bort det, men att hitta den perfekta värdfamiljen visar sig vara svårare än väntat. Indieklassiker som verkligen kan rekommenderas!

Dum & dummare (1994)

Dum och dummare.

Längd: 1 time 47 minuter
Betyg på Rotten Tomatoes: 67%
Handling: Lloyd jobbar som chaufför och blir blixtförälskad i en kvinna efter att ha kört henne till flygplatsen. Han följde efter henne och kom över hennes borttappade väska, och han och vännen Harry beger sig till skidorten Aspen för att leta rätt på kvinnan och lämna tillbaka portföljen. 90-talsfavorit som tål att ses om och om igen.

Mean Girls (2004)

Mean Girls.

Längd: 1 timme 37 minuter
Betyg på Rotten Tomatoes: 84%
Handling: Huvudpersonen Cady Heron (Lindsay Lohan) flyttar till USA efter att ha vuxit upp i Afrika med sina föräldrar som är zoologer. Hon börjar på high school och blir snabbt vän med Janis Ian och Damian, som beskrivs som outsiders i skolan, men börjar hänga mer och mer med innegänget The Plastics. Smart och rolig tonårskomedi!

The Heat (2013)

The Heat.

Längd: 1 timme 57 minuter
Betyg på Rotten Tomatoes: 64%
Handling: Melissa McCarthy spelar den hårdhänta poliskvinnan Mullins som struntar i alla regler och som inte tål skitsnack. När den skolduktiga FBI-agenten Ashburn (Sandra Bullock) börjar jobba med ett fall i hennes område, tvingas de stå ut med varandra. Fyndig, rolig och både Bullock och McCarthy är i högform!

Foto: TT

Läs mer:

Netflix gör nya filmer av Roald Dahls böcker

Netflix i februari 2020: Här är alla nya filmer och serier

Här är alla nya Disney-filmer 2020, 2021 och 2022