Skam-Shame

Här är allt vi vet om den amerikanska versionen av Skam – Shame

I början av året kom nyheten om att det ska komma en amerikansk version av tv-serien Skam. Serien ska heta Shame och här är allt vi vet om den just nu.

Vad handlar Shame om?

Det är ännu inte bekräftat exakt vad handlingen i amerikanska versionen av Skam kommer att vara men tanken är att det ska vara ungefär samma som den ursprungliga. Dock måste serien anpassas till hur ungdomarna i USA lever.

Julie Andem är den som regisserat Skam och hon kommer även att göra det för Shame. På Instagram har hon lagt upp en bild där hon förklarar att hon inte ville ge den rollen till någon annan men att det är svårt att göra serien utifrån en annan kultur och språk.

Själva serien ska spelas in i Austin, Texas men det är ännu oklart om själva serien kommer att utspela sig där också.

Vilka skådespelare ska vara med i Shame?

Inga skådespelare är ännu klara för serien utan just nu söker de skådespelare och håller auditions. Vem som helst som är född mellan 1998 och 2001 kan söka. Här kan du se vilka skådespelare vi skulle vilja se i serien!

När har Shame premiär?

Det finns inte heller något datum för när serien kommer att ha premiär. Det vi i nuläget vet är att serien ska visas på Facebook. Facebook ska lansera en ny streamingtjänst som gör det möjligt att titta på serier via dem och det är alltså här du kommer att kunna se Shame.

Läs mer:
Nu kommer fem nya versioner av tv-serien Skam
Skam-Sana blir första kvinnan med hijab på norskt modemagasin
15 scener i Skam vi aldrig kommer att glömma

Foto: NRK, IBL