AMA 2020.

American Music Awards 2020 –galans stora snackisar

Under natten gick American Music Awards 2020 av stapeln – och flera stora musikartister fick ta emot finfina priser. Och som vanligt när det vankas gala, strömmar kändisarna in och sensationerna lika så. Här har vi samlat några av nattens mest spektakulära händelser!

Natten mellan söndag och måndag svensk tid var det dags att dela ut pris till de största namnen på de amerikanska musikscenerna. Galan sändes live från Microsoft Theater i Los Angeles och skådisen Taraji P. Henson ledde oss genom natten. Taylor Swift, The Weeknd och Dan + Shay var några som norpade pris.

Megan Fox och Machine Gun Kellys date-kväll

En av nattens snackisar var att för första gången i ett mer formellt sammanhang dök Megan Fox och nya pojkvännen Machine Gun Kelly upp hand i hand. Paret började dejta nu under sommaren efter att de möttes under filminspelningen av filmen Midnight in the Switchgrass – i vilken de båda medverkar. Megan Fox och Machine Gun Kelly var inte bara gäster på nattens gala, utan Megan fick vid ett tillfälle presentera de nominerade och Machine Gun Kelly uppträdde på scenen!

Taylor Swift slog sitt eget rekord

Sedan tidigare stod Taylor Swift för rekordet, där hon kammat hem totalt 29 utmärkelser i American Music Awards. Men när hon under kvällen roffade åt sig tre till – slog hon sitt eget rekord! Ett av kvällens priser fick Taylor Swift för årets favoritartist. Dock var hon inte på plats på galan utan mottog sitt pris via länk.

Jennfier Lopez otroliga dans med Maluma

Maluma och JLo gav publiken en föreställning de sent ska glömma. Duon stämde upp i två olika låtar samtidigt som JLo besteg ett upplyst bord och kråmade sig i baddräkt. Tillsammans dansade de hett, hett, hett på scenen!

Shawn Mendes och Justin Biebers duett

Under söndagsnatten klev Shawn Mendes ut på scenen tillsammans med sin kanadensiske kompanjon Justin Bieber. Det blev ett medley av deras nya låt Monster, i vilken de sjunger om att slå igenom som ung, vilket båda gjorde. Både Shawn Mendes och Justin Bieber är två av Kanadas största popidoler.

Katy Perry på scenen – nio veckor efter förlossningen

Katy Perry valde att för första gången sedan förlossningen av lilla dottern Daisy Dove, ställa sig på scenen igen. Och hon levererade väl när hon sjöng sin nya singel Only Love. I sin duett med country-stjärnan Darius Rucker framförde hon låten speciellt dedikerad till hennes pappa.

Megan Thee Stallions hyllningstal till kroppen

Megan Thee Stallion framförde för första gången låten Body på nattens gala, och innan hon klev på scenen höll rapparen ett kraftfullt tal – i vilket hon hyllar kroppen.

– Jag älskar min kropp. Varje kurva, varje centimeter, varje märke och alla finnar. Det är bara dekorationer av mitt tempel. Min kropp är min och ingen äger den förutom jag. Den jag väljer att släppa in här ska skatta sig lycklig. Du kanske inte tycker att min kropp är perfekt, och det kommer den nog aldrig bli. Men när jag tittar mig själv i spegeln så älskar jag vad jag ser. Är ni redo?, säger Megan Thee Stallion innan hon dansar ut på scenen.

Foto: TT

LÄS MER:

American Music Award 2020 – här är stjärnorna på röda mattan

American Music Awards 2020 – se nattens vinnare här

Nya filmer och serier på Disney plus i december 2020