Alva Bratt i Eagles.

Alva Bratt om Eagles: "inte alls som Skam"

I mars hade SVT:s nya ungdomsserie Eagles premiär. Alva Bratt som spelar influencern Felicia Kroon, berättar för FRIDA varför serien inte alls är lik norska Skam.

20-åriga Alva Bratt, från Stockholm, är en stigande stjärna på filmhimlen. Hon är just nu aktuell i både Netflixs nya serie Störst av allt och i SVT:s ungdomsserie Eagles, där hon spelar influencern Felicia Kroon.

– Felicias pappa har haft en hockeykarriär i Boston, USA, där hon är uppvuxen. Men när familjen flyttar hem till Oskarshamn blir hennes liv omtumlande. Hon är 15, 16 år men känns mycket mognare. Felicia växte upp alldeles för snabbt. Hon är tonåringen som jag aldrig var. Det har varit spännande att få gestalta en uppväxt som jag själv inte hade, berättar hon.

Eagles Felicia Kroon

”Jag är inte alls som Felicia”, berättade Alva för Frida.

Det är många som säger att Eagles är nya svenska Skam, vad säger du om det?

– Det tycker inte jag. Jag tycker det är en dum jämförelse. Det enda serierna har gemensamt är att båda är riktade mot ungdomar.

Alva berättar att Eagles serieskapare och producent, Stefan H Lindén, har istället inspirerats av den amerikanska ungdomsserien One tree hill.

– Jag har inte sett One tree hill och jag kollar inte så mycket på ungdomsserier. När jag var liten brukade jag kolla på Ebba och Didrik och Eva och Adam.

”En mörkare ungdomsserie”

Eagles handlar om fyra gymnasielever i en svensk småstad där kärlek, rivalitet och vänskap varvas med en stenhård hockeysatsning och drömmar om en annan framtid. Influencern Felicia och hennes bror, hockeytalangen Elias, barn till den före detta hockey-stjärnan Mats Kroon, flyttar från Boston till pappans hemstad Oskarshamn. Det blir en dramatisk start för familjen, som lämnar NHL-livet i USA för den svenska småstaden och syskonen får svårt att anpassa sig. Elias försöker ta sig in i hockeylaget samtidigt som hans syster får upp ögonen för hans största rival Ludvig.

– Jag tycker Eagles är lite mörkare än de flesta ungdomsserie, berättar Alva.

Sista avsnittet publicerades i söndags och SVT har fortfarande inte bekräftat om det kommer en till säsong. Men vi håller tummarna!

Se hela intervjun med Eagles-skådisarna här:

Läs mer:

FRIDA möter skådisarna i Eagles: ”Nakenbadet var fruktansvärt”

Hanna Ardéhn om Störst av allt: ”Det var många jobbiga scener”

Nya serier och filmer på Viaplay i april 2019

Foto: TT