ELeven och Max i Stranger Things säsong 3.

Allt vi vet om Stranger Things säsong 3 (och recap av säsong 2)

I säsong tre av sci-fi-serien Stranger Things har barnen blivit ungdomar, och sommarlovet 1985 innebär mer jobb än ledighet. Här är allt vi vet om den tredje säsongen av Stranger Things!

Stranger Things var serien som tog hela världen med storm när den kom till Netflix sommaren 2016. Serien handlar som bekant om Eleven, en ung tjej med superkrafter som har flytt från en forskningsanstalt utanför staden Hawkins. I staden har hon lärt känna ett antal barn, och tillsammans har de råkat ut för diverse övernaturligheter, en rad försvinnanden och även en del död.

Den fjärde juli, på USA:s nationaldag, släpps den tredje säsongen av Stranger Things. Säsongen betår av åtta avsnitt och alla släpps på Netflix samtidigt.

Recap av Stranger Things, säsong 2

I den förra säsongen av Stranger Things fick vi träffa en rad nya ansikten, bland annat den mystiska tjejen Kali som likt Eleven har en tatuering av en siffra (8) och övernaturliga krafter. Vi får också träffa pojkarnas nya klasskamrat Max och hennes storebror, mobbaren Billy.

Eleven har hållits skyddad i sheriffen Hoppers jaktstuga men rymmer därifrån. Will får märkliga syner och konfronterar monstret i Upside Down, och Dustin hittar en slemmig varelse, Dart, i sin soptunna. Dart ska senare visa sig vara en (växande) miniversion av Demogorgon-monstret.

Nancy lyckas spela in ett erkännande från Dr. Owens där han säger att Barb dog i Upside Down. Will börjar bete sig märkligt och ritar konstiga teckningar som visar sig vara en karta över Hawkins. Hopper följer kartan och hittar en tunnel som leder till Upside Down – där han blir instängd och tuppar av.

Eleven hittar sin sjuka mamma och försöker få kontakt med henne, men hon är okontaktbar. Hon träffar även den mystiska tjejen Kali som huserar med ett kriminellt gäng i Chicago, men återvänder till Hawkins när hon får syner av Hopper och Mike i fara. Under en räddningsaktion dödas Joyce pojkvän Bob av varelserna från Upside Down, och Will har smittats av ett dödligt virus.

I det sista avsnittet stänger Eleven portalen till Upside Down och Joyce lyckas döda viruset i Will genom att överhetta honom. Eleven, Will, Dustin, Mike, Max och Lucas går på skolans vinterbal och tror att allt är frid och fröjd – helt ovetandes om att demogorgon fortfarande lurar i underjorden under skolan.

Steve och Dustin i Stranger Things säsong 3.

Stranger Things säsong tre. Foto: Netflix

Handling: Stranger Things, säsong 3

Stranger Things 3 tar avstamp på ett nationaldagsfirande, den fjärde juli 1985 i den lilla staden Hawkins. Och det är också den fjärde juli som serien har premiär på Netflix. På nationaldagen har det gått sex månader sedan säsong två avslutades, och det dags för ungdomarna att börja sommarjobba.

Billy är till exempel livvakt vid den kommunala poolen i Hawkins, och det är också där som det börjar hända mystiska saker så småningom.

Eleven och Mike har äntligen blivit ett par, och Eleven har också blivit vän med Max. Dustin återvänder från ett kollo med vetenskaplig inriktning vid namn ”Camp Know Where”, men vad som har hänt där är ännu inte känt.

Flera nya karaktärer presenteras och gamla karaktärer, som Lucas lillasyster Priah, ges mer utrymme. Skådespelaren Cary Elwes, känd från Saw-filmerna, spelar borgmästare, och Maya Hawk (Uma Thurman och Ethan Hawks dotter) kommer också att figurera i säsong tre.

Alla åtta avsnitt släpps samtidigt på Netflix den fjärde juli, du hittar trailern här!

Avsnitten i Stranger Things 3

Kapitel 1: Suzie, Do You Copy?

Kapitel 2: The Mall Rats

Kapitel 3: The Case of the Missing Lifeguard

Kapitel 4: The Sauna Test

Kapitel 5: The Source

Kapitel 6: The Birthday

Kapitel 7: The Bite

Kapitel 8: The Battle of Starcourt

Läs mer:

Se officiella trailern till Stranger Things 3 – premiär i juli

H&M lanserar Stranger Things-kollektion sommaren 2019

Stranger Things eller Riverdale – vilken replik är från vilken serie?