Allt vi vet om Eagles säsong 3.

Allt vi vet om Eagles säsong 3

Den 6 mars släpps den andra säsongen av populära SVT-serien Eagles. Här är allt vi vet om Eagles säsong 3!

Ser du också fram emot den andra säsongen av SVT-serien Eagles? Då kanske du också undrat om det kommer att bli en tredje säsong av serien? Här har vi samlat allt vi vet om säsong 3 av Eagles!

Här är skådisarna i Eagles
1:30

Efter reklamen: Här är skådisarna i Eagles

(1:30)

Slå på ljud

Vad handlar Eagles om?

Eagles utspelar sig i Oskarshamn där vi får följa influencern Felicia (som spelas av Alva Bratt) och hennes bror hockeytalangen Elias (Edvard Olsson). Båda är barn till hockeyproffset Mats Kroon, som har återvänt till sin barndomsstad från Boston. Att återvända till Sverige blir en stor kontrast för familjen, som lämnar NHL-livet för den svenska småstaden och syskonen får svårt att anpassa sig. Elias försöker ta sig in i hockeylaget, och det blir inte lättare när hans syster blir intresserad av hans största rival Ludvig.

Ungdomsserien har jämförts med norska succén Skam och de medverkande är unga skådespelartalanger som hittades under en castingturné. Serien riktar sig i första hand till ungdomar i den senare delen av tonåren, men har även setts av en äldre publik.

Den 6 mars har den andra säsongen av succéserien Eagles premiär på SVT, och filmteamet har varit i Oskarshamn för att spela in de tio avsnitten som ska börja sändas i mars. De fem huvudkaraktärerna, Felicia, Ludvig, Elias, Amie och Klara, är också med denna gång.

– Det är lite mer drama i säsong två, vi går djupare in i karaktärerna och det blir lite mörkare, säger Stefan H. Lindén, skaparen bakom serien, till Barometern.

Blir det en säsong 3 av Eagles?

Det är fortfarande oklart om det kommer att bli en tredje säsong av succén Eagles, men eftersom serien har haft så bra tittarsiffror har Lindén börjat skissa på en tredje säsong.

– I snitt hade varje avsnitt mellan 700 000 och 800 000 digitala visningar, vilket är otroligt bra siffror, säger Lindén till Barometern och berättar vidare att han fått ta emot många positiva reaktioner.

– Ja, det känns nästan overkligt. När jag pratar med folk, även utanför Oskarshamn, så verkar det som att alla har sett serien, vilket är väldigt roligt.

Även Sanna Övermark, projektledare på SVT, hoppas på att det blir fler säsonger av den populära serien.

– Jag hoppas på det men inget är klart än. Publikens mottagande är helt klart en avgörande faktor i det beslutet, säger hon till SVT.

Foto: SVT

LÄS MER:

Eagles: Allt vi vet om Eagles säsong 2

Alva Bratt om Eagles: ”Är inte alls som Skam”

Fanny om arbetet med Eagles: ”Viktigt att ge karaktärerna egen stil”