Julie Andrews och Anne Hathaway

Allt vi vet hittills om En Prinsessas Dagbok 3

När släpps En Prinsessas Dagbok 3? Och vilka skådisar återvänder egentligen till filmen? Här är allt vi vet om uppföljaren alla väntar på.

Det är nästan 20 år sedan kultfilmen En Prinsessas Dagbok hade premiär. Anne Hathaway spelar rollen som prinsessan Mia, som 15 år gammal får veta att hon är den enda tronarvingen i det lilla kungadömet Genovia. Hennes farmor, drottning Clarisse, spelas av Julie Andrews, och genom filmen försöker hon lära Mia hur man blir en riktig prinsessa.

2004 fick den populära filmen en uppföljare vid namn En Prinsessas Dagbok 2 – Kungligt Uppdrag. Här har Mia anlänt till sitt kungadöme, men för att få ta över tronen måste hon hitta någon att gifta sig med inom 30 dagar.

Anne Hathaway avslöjar manuset

Förra året avslöjade Anne Hathaway att planerna på en tredje film var i rullning. I tv-programmet Watch What Happens Live berättade hon att det till och med fanns ett manus.

– Vi vill verkligen att det här ska hända. Det är bara det att vi vill det bara om det är perfekt. Vi älskar den lika mycket som ni gör, det här är lika viktigt för oss som det är för er och vi vill inte leverera något om det inte är klart. Men vi jobbar på det, sa skådespelerskan.

I samma intervju berättade hon att både hon och Julie Andrews gärna ville delta i den tredje filmen. Även producenten Debra Martin Chase hade tackat ja.

Vad kommer En Prinsessas Dagbok 3 att handla om?

Trots att Anne Hathaway avslöjade att det fanns ett manus till En Prinsessas Dagbok 3, så är mystiken stor kring handlingen. Det vi vet är att det kommer bli en hyllning till regissören Garry Marshall. Han regisserade de två första filmerna, men avled 2016. Strax innan han gick bort sa han till People magazine att både han och Anne Hathaway ville spela in en tredje film, gärna på Manhattan i New York. Därför vill skådespelarna och de andra inblandade att En Prinsessas Dagbok 3 tillägnas just honom.

Fler skådisar som vill spela in En Prinsessas Dagbok 3

Mandy Moore som spelade den elaka hejarklacksledaren Lana i den första filmen har även hon varit öppen med att hon gärna är med i en uppföljare.

– Om jag skulle vara med skulle det vara en mindre roll. Kanske kunde Lana försöka gottgöra Mia och be om ursäkt för att hon var en mobbare när hon var yngre. Hon var ju så osäker, gick igenom en svår tid i sitt liv, och nu har hon reflekterat över varför det beteendet inte var okej, sa Mandy Moore till amerikanske ELLE redan för några år sedan.

Även prinsessan Mias bästa vän Lilly Moscovits, spelad av Heather Matarazzo, ser ut att dyka upp i den tredje filmen.

– Om Anne och Julie tackar ja så kommer jag att tacka ja, har hon sagt till Cosmopolitan.

Mandy Moore, Anne Hathaway och Heather Matarazzo

Heather Matarazzo, Anne Hathaway och Mandy Moore.

När kommer En Prinsessas Dagbok 3?

Exakt när filmen kommer vet ingen. Många har gissat att den ska komma 2020, men än så länge verkar inga inspelningar ha dragit igång. Ett ordentligt bekräftande och exakt datum för när den nya filmen kommer hoppas fansen dock ska komma redan i år.

Foto: Walt Disney Pictures, TT

LÄS MER:

Så blir specialavsnittet av Vänner – allt om återföreningen

Här återförenas skådespelarna från High School Musical

10 high school-filmer du bara måste se i helgen