Allt du vill veta om Omar Rudberg - från Talang till Melodifestivalen

Allt du vill veta om Omar Rudberg - från Talang till Melodifestivalen

Lär känna Omar Rudberg ännu bättre.

Omar Rudberg, 20, är född den 12 november 1998 i Caracas, Venezuela och flyttade till Sverige när han var 6 år gammal. På grund av det och eftersom hela hans familj därifrån är han en hejare på att snacka spanska. Vem minns inte hans grymma låt Que Pasa som släpptes förra året?

Omar uppträdde i årets uppsättning av Melodifestivalen, men gick inte vidare. Den här gången var han soloartist i tävlingen, men han har deltagit tidigare – då tillsammans med sina forna bandmedlemmar Felix Sandman, 20, och Oscar Enestad, 21, under deras tid i gruppen The FO&O.

Gruppen bildades 2013 och gjorde sig kända när de agerade förband till Justin Bieber, 24, på hans konsert i Globen i Stockholm samma år.

Omar har i efterhand berättat för Hänt att en av de värsta tiderna han upplevt var under tiden han var tillsammans med youtube- och bloggprofilen Nellie Berntsson, 18, som fick ta emot mycket hat från Omars fans.

– Det var  2014, det var en av mina värsta tider faktiskt. Det var kaos, berättade Omar förra året  för Hänt och fortsatte:

– Fansen var avundsjuka men det var också bakom scenen tyvärr, där det var väldigt kaosigt.

Omar var bara 14 år när han var tillsammans med Nellie och att de skiljdes åt var ömsesidigt. Idag är de goda vänner fortfarande.

Samma år som The FO&O var med i Melodifestivalen och tog sig ända till final, splittrades gruppen eftersom att alla ville satsa på solokarriärer.

Men innan hela musikkarriären i rampljuset drog igång har Omar stått på scenen flera gånger. Redan som 11-åring var han med i TV4:s Talang och imponerade på juryn som då bestod av Charlotte Perrelli, Bert Karlsson och Johan Pråmell, när han uppträdde med Ricky Martins låt Livin’ La vida Loca.

– Om man ska dansa till Ricky Martin måste man vara bra på att röra på höftern och axlarna, hela kroppen, sa den då 11-åriga Omar innan uppträdandet.

Omar Rudberg om låten i Melodifestivalen och kärleken idag

Nio år efter deltagandet i Talang, ställde han alltså upp som soloartist i årets Melodifestival med låten Om om och om igen, en låt han själv har varit med och skrivit tillsammans med bland annat Robin Stjernberg.

– Den handlar om kärlek, där du gillar en person men den personen värdesätter inte dig. Den tar dig för givet och skiter i dig. Du kan inte sluta gilla den här människan och du vill ändå fortsätta träffa den här människan även fast det är skit. Dålig jävla kärlek, säger Omar Rudberg till Hänt.

Han berättar att han faktiskt har träffat en person nyligen som han känner exakt så med.

– Men det har inte varit någon djupare relation. Jag har velat hänga med den personen och det känns som att den personen hatar mig och är fejk men ändå hänger med mig.

Trots att detta erkänner sångaren att det handlade om mer än vänskap, i alla fall från hans sida. Personen han pratar om bor i USA och därför hinner de inte ses allt för ofta, vilket Omar tycker är ganska bra med tanke på situationen. Så fort de båda befinner sig i samma stad så trillar han nämligen dit igen.

– Jag går ju tillbaka till den människan, precis som jag säger i låten. Jag vill fortfarande träffa den här personen fast jag kan bli så arg på både den personen och mig själv. ”Varför fortsätter jag att träffa den här personen? Jag är ju värd så mycket mer.” Och ändå kan man inte gör något åt saken. Det är sjukt jobbigt. Om och om igen, säger Omar Rudberg.

 

FOTO: TV4, TT/Claudio Bresciani

Läs mer:

Oscar Enestads ord till Omar inför mello