Efraim Leo tävlar i Melodifestivalen 2021

Allt du vill veta om Mello-stjärnskottet Efraim Leo

Mello-debutanten Efraim Leo tog sig till Andra chansen med sitt bidrag Best of me, och på lördag tävlar han om en finalplats. Men vem är han egentligen? Här är allt vi vet om artisten!

Största snackisarna i Melodifestivalens historia
Slå på ljud

Efraim Leo gjorde sin debut i Melodifestivalen i deltävling 4, och med sitt bidrag Best of me tog han sig till Andra chansen. Låten är skriven av honom själv, ihop med Cornelia Jakobsdotter, Amanda Björkegren och Herman Gardarfve. På lördag är det dags för honom att tävla om en finalplats, där han ställs mot Klara Hammarström och hennes bidrag Beat of broken hearts.

Efraim Leos karriär innan Melodifestivalen

Men hans debut i Melodifestivalen är inte hans första uppmärksammade drag som artist. Han uppmärksammades redan 2016 när han medverkade på singeln Show you the light, av artisten MARC.

Två år senare, 2018, släppte han sin debutsingel, You got me wrong. Och sen tog det två år till innan han släppte sin första EP, Timing.

Efraim Leo tävlar i andra chansen i Melodifestivalen 2021

Efraim Leo under genrepet inför deltävling 4.

Han har uppträtt på festivaler runt om i landet, och varit öppningsakt åt självaste Icona Pop.

Så gammal är Efraim Leo

Efraim Leos fullständiga namn är Efraim Faramir Sixten Fransesco Vindalf Cederqvist Leo. Han är född den 5 oktober 1997, och är med andra ord i skrivande stund 23 år gammal. Han har vuxit upp i Stockholm, och bor kvar där än idag.

Efraim Leo om sitt kärleksliv

Någon kärlek har han inte som stöd vid sin sida under sin debut i Melodifestivalen. Han är inte i en relation, och med egna ord är han supersingel.

– Tyvärr är jag supersingel, säger han i en intervju med Hänt.

Men med det sagt är han öppen för att träffa någon, slår han fast i samma intervju.

Det heter Efraim Leo på Instagram

Och en doldis är han inte. På sitt Instagram-konto har han över 20 000 följare, och nog är det en stadig skara följare! För den som vill bli en i följarskaran så heter hans konto efraimleo.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Foto: TT

Relaterade artiklar
Quiz: Har du koll på vem som bar vad i Melodifestivalen?
Melodifestivalen 2021: De tävlar mot varandra i Andra chansen