Riverdale säsong 5

Allt du behöver veta om Riverdale säsong 5

Woho! Nu är det bekräftat att det kommer att bli en säsong 5 av Riverdale. Men när har den premiär? Och vad kommer den att handla om? FRIDA listar allt du behöver veta om den nya säsongen.

Riverdale är den populära ungdomsserien där vi får följa Archies, Bettys, Jugheads och Veronicas äventyr i staden Riverdale. Första säsongen hade premiär i januari 2017 och sedan dess har det släppts tre ytterligare säsonger. Nu undrar alla: blir det en säsong 5 av Riverdale? FRIDA har svaret!

Blir det en säsong 5 av Riverdale?

Svar: ja! The CW har äntligen bekräftat att det blir en till säsong av vår favvo-serie. Dock finns det ett litet problem…

Riverdale har Betty dödat Jughead

Coronaviruset stoppar Riverdale

Eftersom det råder karantän i Hollywood på grund av smittspridningen av coronaviruset har det i sin tur påverkat produktionen av flera tv-serier, bland annat Riverdale. Alltså har inspelningen av säsong 4 ännu inte avslutats! Filmteamet var tvungna att avbryta mitt under inspelningen av avsnitt 20 i den fjärde säsongen. Och eftersom det är tänkt att serien ska bestå av 22 avsnitt blir det lite problematiskt. Vad kommer att hända med de två sista avsnitten?

Riverdale säsong 4 blir kortare”

Manusförfattaren, Ted Sullivan, har en lösning på problemet. På sociala medier skriver han att säsong 4 kommer att avslutas med avsnitt 19, och att säsong 5 kommer att inledas med avsnitt 20 till 22.

”Pandemin stoppade produktionen. Vi kommer att fortsätta filma men du kommer nu behöva vänta på säsong 5 istället för 4. Säsong 4 blir tyvärr kortare och slutar med avsnitt 19. Men det blir en rolig cliffhanger!” skriver han på Instagram.

Men Sullivan kan däremot inte bekräfta om det innebär att säsong 5 blir längre än planerat.

”Jag har ingen aning. Och helt ärligt, ingen vet hur världen kommer att se ut då. Vi får helt enkelt köra på precis som resten av världen och göra det som är bäst för planeten och samhället. Var smart! Var försiktig! Och ta hand om varandra”.

Så när har Riverdale säsong 5 premiär?

Det var tidigare tänkt att säsong 5 ska ha premiär redan i oktober 2020. Men eftersom produktionen redan är försenad med anledning av corona kommer datumet förmodligen behöva flyttas fram. Bli inte förvånad om premiären sker 2021 istället…

Vad kommer Riverdale säsong 5 handla om?

Det är faktiskt ingen som vet! Iallafall inte för tillfället då vi knappt vet hur säsong 4 kommer att sluta. Men många fans spekulerar att det kan ske en crossover mellan Riverdale och Sabrina. Vi håller tummarna!

Vilka skådespelare kommer vara med i Riverdale säsong 5?

Det är högst troligt att skådisarna som spelar huvudrollerna Archie, Betty, Jughead och Veronica kommer att vara kvar. Men vi vet att det är två personer i casten som tyvärr kommer att lämna, och det är Skeet Ulrich (som spelar Jugheads pappa) samt Marisol Nichols (som spelar Veronicas mamma). Det är dock oklart hur deras karaktärer kommer att försvinna ur serien. Förhoppningsvis inte genom mord!

”Jag är så otroligt tacksam för alla vänner jag lärt känna genom Riverdale, och jag kommer sakna allihop. Jag är stolt över att ha varit en del av ett sådan talangfullt gäng, både framför och bakom kameran. Men det har blivit dags för mig att gå vidare och upptäcka nya möjligheter”, har Skeet sagt till sajten Deadline.

Läs mer: 

Outer Banks – för dig som älskar The O.C. och Riverdale

Så har du aldrig sett Kevin Keller i Riverdale förut

Så gamla är Riverdale-stjärnorna egentligen

Foto: