Allt du behöver veta inför Marcus & Martinus konsert på lördag

Allt du behöver veta inför Marcus & Martinus konsert på lördag

På lördag händer det! Marcus och Martinus gör inte bara en, utan två konserter i Globen i Stockholm. Här är allt du behöver veta inför konserterna.

Så tar du dig till arenan:

Tunnelbanans gröna linje nr 19 mot Hagsätra eller Högdalen tar dig dit på några minuter från T-Centralen, kliv av vid t-banestation Globen.

Du kan också välja linje nr 17 mot Skarpnäck eller nr 18 mot Farsta Strand och gå av vid Gullmarsplan och gå till Globen därifrån.

Köa till konserterna:

Om du har ståplats är det tillåtet att köa från och med klockan 07:00 på konsertdagen. Det är dock inte tillåtet att campa i området kring Globen.

Separata köer:

Du får börja köa klockan 07 till de båda konserterna. Det kommer att skapas två separata köer till de olika konserterna som är klockan 14 och 20. De kommer att vara noga skyltade så du behöver inte oroa dig om att hamna i fel kö.

Ståplats:

Under konserten är det 12-årsgräns för ståplatsbiljetter av säkerhetsskäl. Enligt arrangören bör du som är under 12 år och har en ståplatsbiljett, ta kontakt med arena-värdarna i arenan för att hamna rätt, samt ha en vuxen med dig.

Sittplats:

Om du har sittplats behöver du inte köa till konserten. Du har din plats som ingen annan tar. Det är ändå bra att sitta på sin plats en stund inan konserten börjar, då är chansen större att konserten börjar i tid.

Vilken entré ska jag gå in i?

Gå in i den entré som är angiven på din biljett.

Gå in och ut ur arenan:

Du får inte gå in och ut ur arenan. Går man ut ur arenan är biljetten redan förbrukad och gäller inte för inpassage igen.

Tider och förband:

Den första konserten börjar klockan 14.00 och den andra konserten börjar klockan 20.00. Det kommer inte vara något förband som spelar och konserterna kommer att hålla på i 90 minuter vardera. Insläpp till konserterna sker ca två timmar innan konsertstart.

Läs också: Marcus och martinus: ”detta är det pinsammaste som hänt på scen”

Detta får du INTE ta med in i arenan:

På grund av säkerhetsnivån rekommenderar arrangören att lämna väskor hemma för att underlätta insläppet. Du får heller inte ta med:

– Flaskor och burkar

– Selfiepinne

– System- eller filmkamera

– Paraplyer eller andra vassa föremål

– Mat och dryck utifrån får inte heller tas med in i arenan

Skyltar:

Skyltar som är mindre än A3-storlek och utan pinnar eller andra hårda/vassa föremål är tillåtna. Vakterna har dock alltid rätt att neka inträde med skyltar eller presenter om det finns särskild anledning till det.

Merchandise:

Merchandise kommer säljas både inne i och utanför arenan.

Ladda mobilen:

I Ericsson Globes foajé finns det uttag för att ladda mobiltelefoner. Du måste dock själv ta med din sladd.

Föräldrar i arenan:

Föräldrar får inte följa med sina barn in i arenan utan biljett då alla som går in i arenan behöver uppvisa biljett. Däremot kommer det finnas många värdar inne i arenan som hjälper dig till rätt plats.

Föräldrar-parkering:

Inne i Hovets entré 18 kommer föräldrar kunna vänta på sina barn under konserten. Där kommer det finnas sittplatser och tillgång till kiosk.

Mötesplats efter konserten:

Att använda väntplatsen på Hovet (Entré 18) som mötesplats är bra. Tänk på att det är mycket människor i området så gör upp om en mötesplats innan konserten.

Annat viktigt att veta och att tänka på:

– Ibland är det dålig mottagning i arenan, både att ringa och att vara uppkopplad på internet.

– Det finns sjukvård på plats i arenan. Om du ser någon som mår dåligt kan du påkalla en sjukvårdare, publikvärd eller säkerhetsvakts uppmärksamhet.

– Använd öronproppar! Det kan bli högt ljud under konserten. Öronproppar finns att köpa på områden för 20 kronor.

Läs också:
Så långa är Marcus och Martinus nu
Marcus och Martinus: Vi är väldigt olika
Se alla bilder från galapremiären av Marcus och Martinus film

Foto: Ola Axman/IBL