halloween filmer på Netflix

Alla nya serier och filmer på Netflix i oktober 2020

Äntligen ny månad – äntligen Halloween! Vi listar alla nya filmer, serier och dokumentärer som släpps på Netflix i oktober.
10 serier med högsta betyg på IMDb
Slå på ljud

Ny månad betyder nya Netflix-nyheter! I oktober släpper streamingtjänsten en mängd nya tv-serier, filmer och dokumentärer och det märks att Halloween präglar innehållet denna månad. Vad sägs om serien The Haunting of Bly Manor, eller vampyrfilmen Vampires vs. the Bronx?

Även corona har satt sina spår och vi hittar bland annat serien Social Distance som handlar om att försöka hålla kontakt med omvärlden samtidigt som man är isolerad. I franska La Révolution sprider sig ett mystiskt virus, och i serien To the Lake håller jorden på att gå under på grund av pesten.

Spana in alla oktober-nyheter i listan nedan:


Nya serier på Netflix i oktober

Oktoberfest: Beer & Blood

Säsong 1

Handling: Bryggaren Curt Prank lever i München på 1900-talet och satsar allt på att bygga en ölhall som dominerar på den årliga oktoberfesten.

Premiär: 1 oktober.

Bom Dia, Verônica

Säsong 1

Handling: När ett polisbiträde letar efter en ful fisk på en dejtingsida upptäcker denne istället en misshandlad hustru med en fruktansvärd hemlighet.

Premiär: 1 oktober.

Song Exploder

Säsong 1

Handling: Baserad på en podcast med samma namn. Här får artister och låtskrivare berätta historien bakom världskända låtar.

Premiär: 2 oktober.

Emily in Paris

Säsong 1

Handling: 20-åriga Emily flyttar från Chicago till Paris när hon får sitt drömjobb. Serien följer Emily och livet i den nya staden med allt vad det innebär – nya vänner, nytt jobb och nya romanser.

Premiär: 2 oktober.

To the Lake

Säsong 1

Handling: En pest sprids och jorden håller på att gå under. Här får vi följa en grupp människor som gör allt för att överleva.

Premiär:  7 oktober.

Deaf U

Säsong 1

Handling: En dokumentärserie om ett gäng hörselskadade studenter och deras liv på Gallaudet University i Washington.

Premiär: 9 oktober.

The Haunting of Bly Manor

Säsong 1

Handling: Serien utspelar sig i England under 1980-talet. Efter att en au pair tragiskt gått bort anställer Henry Wingrave en ung amerikansk nanny för att ta hand om hans föräldralösa syskonbarn. Men på herrgården där de bor finns århundraden av hemligheter, kärlekshistorier och förluster som bara väntar på att avslöjas.

Premiär: 9 oktober.

Stranger

Säsong 2

Handling: Under en maktkonflikt mellan åklagare och polis avslöjar Si-mok och Yeo-jin hemligheter när de ger sig in i en labyrint av sammanflätande fall.

Premiär: 11 oktober.

Social Distance

Säsong 1

Handling: En serie om att försöka hålla kontakt med omvärlden samtidigt som man är isolerad.

Premiär: 15 oktober.

Yo Me Her

Säsong 5

Handling: Izzy återvänder till Portland och upptäcker att livet där har fortsatt utan henne.

Premiär: 22 oktober.

La Révolution

Säsong 1

Handling: Det är 1787 i Frankrike och en undersökning av en serie mystiska mord avslöjar ett okänt virus – blue blood. Sjukdomen sprider sig i Frankrike och får folket att mörda varandra. Snart utbryter upplopp i hela landet. Tänk om den franska revolutionen inte gick till så som vi tror…?

Premiär: 16 oktober.

Alguien tiene que morir

Säsong 1

Handling: I Spanien 1950 kallar ett par hem sin son för att presentera honom för hans blivande fästmö. De blir föga förvånade när han återvänder med en ballerina.

Premiär: 16 oktober.

Star Trek: Discovery

Säsong 3

Handling: Säsongen tar Discovery-besättningen dit ingen annan tidigare varit, nämligen 930 år in i framtiden.

Premiär:  16 oktober.

Grand Army

Säsong 1

Handling: Fem elever på den största gymnasieskolan i Brooklyn tar sig an en kaotisk värld och kämpar för att lyckas, överleva, slå sig fria och ta sig an framtiden.

Premiär: 16 oktober.

Dream Home Makeover

Säsong 1

Handling: Shea och Syd får drömmar att gå i uppfyllelse när de besöker familjer och hjälper dem att få sitt drömboende.

Premiär: 16 oktober.

The Alienist: Angel of Darkness

Säsong 1

Handling: Sara Howard anställs för att hitta den spanska ambassadörens kidnappade bebis. Till sin hjälp har hon sina vänner – doktor Laszlo Kreizler och journalisten John Moore.

Premiär: 22 oktober.

Perdida

Säsong 1

Handling: Antonio ser till att hamna i Colombias värsta fängelse då han vill göra allt för att hitta mannen som kidnappade hans dotter för många år sedan.

Premiär: 23 oktober.

Barbarians

Säsong 1

Handling: Tre människors öden flätas samman under slaget vid Teutoburg nio år före Kristus.

Premiär: 23 oktober.

The Queens Gambit

Säsong 1

Handling: En berättelse som utforskar vad det egentligen kostar att vara ett geni. Här får vi följa Beth Harmon som lämnades till ett barnhem i Kentucky som liten. I unga år upptäcker hon sin talang för schack samtidigt som hon utvecklar ett beroende av lugnande medicin och narkotika. Med ett drogberoende försöker hon ta sig an den mansdominerade världen av schack.

Premiär: 23 oktober.

Suburra

Säsong 3

Handling: Den slutgiltiga domen i kampen om Italiensk mark är nära och brottslingarna är redo att spela spelet för sista gången.

Premiär: 30 oktober.

Somebody Feed Phil

Säsong 4

Handling: Skaparen bakom serien Alla älskar Raymond reser jorden runt för att ta sig an det lokala köket och kulturen i fem nya städer.

Premiär: 30 oktober.

Start-Up

Säsong 1

Handling: Unga företagare som strävar efter att nå sina virtuella drömmar tävlar om framgång och kärlek i Koreas högteknologiska bransch.

Premiär: Exakt datum oklart.

A Suitable Boy

Säsong 1

Handling: Modernitet krockar med traditioner i Indien där en ung student vägrar att gå med på ett arrangerat äktenskap.

Premiär: Exakt datum oklart.

 


Nya filmer på Netflix i oktober

All Because of You (Pasal Kau)

Handling: Efter att ha fallit för en gäst blir en intet ont anande hotellpersonal indragen i ett gisslandrama och hittar kärleken på ett minst sagt oväntat ställe.

Premiär: 1 oktober.

Happy Death Day 2U

Handling: Efter att ha överlevt sin egen dödsdag flera gånger finner sig en kvinna återigen fast i en tidsloop, men den här gången är det hennes vänner som är offren.

Premiär: 1 oktober.

Serious Men

Handling: När en man i slummen spinner ett nät av lögner för att klättra på samhällsstegen kan hans bluff visa sig utgöra en extra stor fara för hans son.

Premiär: 2 oktober.

Vampires vs. the Bronx

Handling: En grupp vänner från Bronx slåss för att försvara sitt område från vampyrer.

Premiär: 2 oktober.

The Binding

Handling: En kvinna besöker sin svärmor som bor i södra Italien. Väl där måste hon göra allt för att stå emot ondskefulla förbannelser som vill förgöra hennes dotter.

Premiär: 2 oktober.

Pappa på prov

Handling: En reklamchef och en advokat har ett underbart äktenskap – tills han vill bilda familj just när hennes karriär tar fart. En dag har han med sig en oväntad gäst…

Premiär: 2 oktober.

Òlòtūré

Handling: En ung, naiv journalist går undercover för att avslöja människohandel i Nigeria. Hon får uppleva en hänsynslös värld präglad av exploatering.

Premiär: 2 oktober.

Hubbie Halloween

Handling: Adam Sandler spelar Hubie Dobois, en man som vaktar sin hemby Salem med hökögon. När en granne beter sig märkligt och en fånge är på rymmen får han det dock tufft att hålla reda på allt.

Premiär: 7 oktober.

Ginny Weds Sunny

Handling: En ungkarl som längtar efter att gifta sig men som ratas av alla kvinnor han möter, försöker vinna gunsten hos en gammal flamma med hjälp från oväntat håll – hennes mamma.

Premiär: 9 oktober.

The-Forty-Year-Old-Version

Handling: 40-åriga Radha vill bli känd mer än allt annat. Hon försöker därför göra sig en karriär som rappare.

Premiär: 9 oktober.

A Babysitter´s Guide to Monster Hunting

Handling: När gymnasieeleven Kelly motvilligt går med på att sitta barnvakt åt Jacob på Halloween är det sista hon förväntar sig att rekryteras till en internationell grupp av barnvakter som skyddar barnen från monster.

Premiär: 15 oktober.

Love Like the Falling Rain

Handling: En ung man kämpar med att förklara för sin bästa vän att han håller på att bli kär. Men hans bästa vän faller i stället för en annan man, tills dess att en ödesdiger incident inträffar.

Premiär: 15 oktober.

The Trial of the Chicago 7

Handling: Det som var tänkt att vara en fredlig protest vid den demokratiska nationella kongressen 1969 blir till en våldsam strid mot polisen. De som arrangerade protesten blir senare åtalade för att ha uppmanat till upplopp, och rättegången som följer blir en av de mest uppmärksammade genom tiderna.

Premiär: 16 oktober.

Rebecca

Handling: Änkemannen Maxim hamnar i en stormig romans med en ung kvinna. När hon sedan går vidare med sin nya man och startar ett nytt liv visar det sig att änkemannens avlidna hustru Rebeccas ande spökar – och hon är ute efter hämnd.

Premiär: 21 oktober.

Cadaver

Handling: Jorden håller på att gå under, och när en familj blir inbjudna till att se en teaterföreställning bestämmer de sig för att tacka ja för att lätta upp stämningen. Men ju längre föreställningen pågår desto mer inser de att allt inte är som det ska.

Premiär: 22 oktober.

Over the Moon

Handling: Driven av beslutsamhet och passion för vetenskapen bygger en ung tjej en rymdraket för att bevisa att den legendariska mångudinnan existerar.

Premiär: 23 oktober.

Nobody Sleeps in the Woods Tonight

Handling: Ett gäng tekniknördar blir skickade på rehab i skogen för att bli av med sitt internetberoende. På lägret lurar dock mörka krafter.

Premiär: 28 oktober.

Holidate

Handling: Sloane och Jackson hatar högtider eftersom de ständigt är singlar. De hamnar alltid vid barnbordet eller har ingen alls att fira med. Ett år bestämmer de sig för att fira varenda högtid med varandra, något som sätter deras vänskap på prov. Är de verkligen bara vänner?

Premiär: 28 oktober.

Bronx

Handling: Ett gäng poliser i Frankrike hamnar djupt under vattenytan när de inser att deras kollegor är inblandade i stadens kriminella nätverk. Nu riskerar de att förlora sina jobb, och mer därtill, om de inte kan ställa saker till rätta.

Premiär: 30 oktober.

His House

Handling: Ett par flyttar från Sudan till en liten by i England. Men något stämmer inte riktigt och de unga tu upptäcker mer och mer faror som lurar under ytan.

Premiär: 30 oktober.

The Day of the Lord

Handling: Menéndez är en pensionerad präst som vänt omvärlden ryggen. Han har börjat tappa tron och är hemsökt av gamla minnen som plågar honom. En dag dyker en gammal vän upp och hävdar att hans dotter är besatt av djävulen. Han behöver Menéndez hjälp, trots att han är medveten om vilka aggressiva metoder den gamla prästen använder sig utav. Menéndez tar sig an uppdraget, men är dottern verkligen besatt av djävulen eller kommer hon bara att drabbas av ren och skär tortyr?

Premiär: 30 oktober.

 


Nya dokumentärer på Netflix i oktober

Dick Johnson is Dead 

Handling: En livstid av att ha skapat dokumentärer har övertygat Kirsten Johnson om kraften i sanna berättelser. Nu är hon redo att använda all kunskap hon har för att hjälpa sin 86-åriga pappa att undvika döden.

Premiär: 2 oktober.

David Attenborough: A Life on Our Planet

Handling: Naturfilmaren David Attenborough berättar om sitt liv, sin sorg över platser på jorden som förstörts och ger en vision av hur framtiden kan komma att se ut.

Premiär: 4 oktober.

Bigflo & Oli: Presque Trop

Handling: Följ med bakom kulisserna med den franska hiphop-duon Bigfloe & Oli. En intim musikdokumentär om syskonen som ger sig ut på världsturné.

Premiär: 8 oktober.

BLACKPINK: Light Up the Sky

Handling: Här får vi följa det koreanska tjejbandet BLACKPINK som berättar om kampen för att nå sina drömmar och prövningarna som kommer med berömmelse.

Premiär: 14 oktober.

Rooting for Roona

Handling: På den indiska landsbygden får ett barn en andra chans i livet då bilder på hennes skadade huvud blivit virala på internet. I dokumentären får vi följa hennes resa mot operationen och ett liv utan hydrocefalus.

Premiär: 15 oktober.

Vilas: Serás lo que debas ser o no serás nada

Handling: En journalist tillbringar ett årtionde med en av världens största idrottsföreningar. Allt för att bevisa att Guillermo Vilas var världens bästa tennisspelare på sin tid.

Premiär: 27 oktober.

Unsolved Mysteries

Säsong 2

Handling: Sex nya avsnitt i dokumentärserien som handlar om ouppklarade försvinnanden och mord.

Premiär: 19 oktober.

Apollo 11

Handling: Tidigare opublicerat material från 1969 visas nu i dokumentären om månlandningen.

Premiär: 27 oktober.

Secrets of the Saqqara Tomb

Handling: Ett gäng arkeologer utforskar hemliga gångar, tunnlar och gravar i Egypten och upptäcker några av de viktigaste fynden som gjorts på 50 år.

Premiär: 28 oktober.

ARASHI’s Diary Voyage

Handling: 20 år efter sin debut ger sig medlemmarna i det populära japanska bandet ut på en ny resa där de delar med sig av sina liv och sina talanger. Avsnitt 13 och 14 kommer på Netflix under oktober.

Premiär: Exakt datum oklart.

Foto: Netflix

LÄS MER:

Skräckfilmer och läskiga serier på Netflix Halloween 2020

Skaparen av American Horror Story släpper skräckserie på Netflix

12 Netflix-serier för dagar då du vill gråta