Alex-Aiono-intervju-frida

Alex Aiono: ”Jag dejtar inte”

Alex Aiono slog igenom med sina covers på Youtube. Nu satsar han på sin egen musik. För FRIDA berättar han om när han insåg att musiken var det han ville satsa på och hur det går med kärleken.

Alex Aiono startade sin musikkarriär med att göra covers på Youtube. Idag har han 4,7 miljoner prenumeranter och hans cover av Drakes låt One dance har fått mer än 55 miljoner visningar. Nu har Alex släppt sina egna låtar Work the middle och Questions.

När insåg du att du ville jobba med musik?

– Jag växte upp i en familj som älskade musik. Vi brukade sjunga tillsammans, gå till kyrkan och sjunga och tillbringa våra söndagskvällar med att sjunga och jamma tillsammans. Jag har alltid haft passion för musik och när jag kom till den åldern att bestämma vad jag ville göra så var musik ett självklart val, säger Alex till FRIDA.

Berätta om din låt Work the middle!

– När vi pratade om vilken låt vi ville släppa först som skulle få fansen att förstå att musik var på gång så ville vi att det skulle vara en ung, fräsch och rolig låt, som jag kunde dansa till. Samtidigt som jag kunde plocka upp en gitarr och köra den och Work the middle passade in i det.

Hur var det att gå från att göra covers till att göra dina egna låtar?

– Fantastisk! Det roliga är att medan jag gjort alla covers på Youtube så har jag skrivit låtar. Det har jag gjort sedan jag var 12 år. Låtskrivandet är något jag jobbat med redan innan jag började med Youtube så det är coolt att nu få släppa egen musik.

Har du några råd till andra som vill bli stora på Youtube?

– Det spelar ingen roll var du är, var du bor eller vem du känner. Jag kände ingen och gjorde bara Youtube-videos. Det handlar bara om att jobba hårt, älska vad du gör, älska musiken du lägger ut och pusha dig själv. Det är allt jag gjorde och det gjorde att jag kommit dit jag är idag.

Är du singel?

– Ja!

Letar du efter någon?

– Jag reser så mycket och jag tycker om att vara singel. Men ibland så går jag och lägger mig och önskar att jag hade en speciell person att ringa. Så det går fram och tillbaka.

Är det svårt att dejta när man är känd?

– Jag personligen tycker inte att det är svårt men samtidigt så går jag inte på dejter. Om någon frågar ”hur många dejter har du varit på de senaste tre månaderna?” Så skulle jag säga noll. Så det är därför det inte är svårt, för jag gör det inte.

Läs mer:
Katherine Langford om att spela Hannah i 13 reasons why
Viktor Frisk om sin ADHD: ”Jag har alltid känt mig annorlunda”
Little Mix: ”Alla tjejer känner sig osäkra”

Foto: Universal