Riverdale säsong tre sista avsnittet

7 frågor vi vill ha svar på i sista avsnittet av Riverdale

Den 16 maj sänder Netflix Riverdales sista avsnitt för den här säsongen. Det fansen undrar är: kommer Bettys gäng lyckas stoppa The Farm? Och lever verkligen Jason Blossom? Det få vi se imorgon!

På torsdag (svensk tid) släpps Riverdales sista avsnitt av säsong tre. Kort recap från senaste avsnittet: The farms ledare, Edgar Evernever och Bettys mamma, Alice Cooper, berättar för Betty att hon har en seriemördar-gen. Dessutom lyckas Betty luska fram gårdens mörka hemlighet samtidigt som Jughead får reda på att Jason Blossom är The Gargoyle King.

Nu väntar vi spänt på vad säsongens sista avsnitt kommer att handla om. Här är frågorna som vi vill ha svar på just nu!

1. Lever verkligen Jason Blossom?

I Chapter Fifty-Six: The Dark Secret of Harvest House, avslöjar Ethel Muggs för Jughead att det är Cheryls tvillingbror, Jason Blossom, som är The Gargoyle King. Jughead grävde därför upp Jasons grav för att ta reda på om det verkligen kunde stämma. Och ja, faktum är att graven var tom! Men lever verkligen Jason Blossom? I serien finns det ju videobevis på att han sköts av sin pappa. Och om han nu är död, varför sa Ethel till Jughead att Jason är monstret? Eller gjorde hon det för att vilseleda honom?

2. Vem är The Gargoyle King?

Förhoppningsvis kommer vi äntligen få veta vem som gömmer sig bakom den obehagliga skelettmasken. Enligt Ethel är ju Jason The Gargoyle King. Och om inte, varför är hans grav i så fall tom? Däremot så fanns ju The Gargoyle King när Bettys, Jugheads, Archies och Veronicas föräldrar var små. Och då var ju Jason ännu inte född. Så vem är monster-kungen undrar vi!

gargoyle-king

3. Vem är egentligen Edgar Evernever?

En annan fråga som vi är väldigt nyfikna på är: vem är Edgar Evernever? Och vart kommer han ifrån? Det verkar inte finns någon dokumenterad information om honom och det enda vi vet är att han är The Farms ledare och att han samlar på människors organ (Euw!).

4. Vad kommer hända Betty?

I senaste avsnittet berättar mamma Alice och Edgar för Betty att hon har en seriemördar-gen. Kan det verkligen stämma? I slutet på avsnittet tillfångatas Betty av Edgar och hans kompanjoner efter att hon hittat de gömda kroppsorganen. Edgar gjorde i ordning henne för en operation och det sista vi fick se var att Betty somnar in. Kommer hon tvångsopereras? Eller hinner hennes älskling, Jughead, rädda henne? Det återstår att se…

Riverdale-sasong-3-trailer-detaljer

5. Lever Bettys pappa?

Betty tror att hennes pappa, Hal Cooper, överlevde bilolyckan och att han är tillbaka som The Black Hood (eller som The Black Hook som många kallar honom nu efter att ha återvänt med en krok istället för sin hand). Om det nu är Hal, vad är det han vill och vilken koppling har han till The Gargoyle king?

6. Är Gargoyle king kopplad till The farm eller Black Hood?

I förrförra avsnittet, när Betty konfronterade monsterkungen, dök The Black Hood upp. Är de på samma sida? Och vad har The Farm för relation till dem? Det pekar iallafall mot att gården och The Gargoyle king samarbetar. Båda dök upp i Riverdale ungefär samtidigt och båda använder uttrycket “uppstigning”. Det kan väl inte vara en slump?

mordare-riverdale

7. Är det slut mellan Veronica och Archie?

När Archie åker hem till Veronica för att säga att han älskar henne visar det sig att Reggie också är där. Veronica försöker få Archie stanna men han vägrar. Är det verkligen slut mellan Varchie nu? Vi hoppas inte!

Archie-Veronica-Riverdale

Se trailern till Chapter Fifty-Seven här:

Läs mer:

Harrys och Meghans barn ska heta Archie – och Riverdale-fansen går bananas

Quiz: Hur gamla är skådespelarna i Riverdale egentligen?

16 tecken på att du är Betty Cooper i ditt kompisgäng

Cole Sprouse och Lili Reinhart på kärlekssemester – se bilderna här