Sju coola kändistjejer som engagerar sig politiskt

Sju coola kändistjejer som engagerar sig politiskt

Hur coolt är det inte med tjejer som fightas för andra tjejers lika värde? Här är kändistjejerna som är politiskt aktiva och som gör skillnad i världen.

Gigi och Bella Hadid

Sedan Donald Trump blev president har många kändisar satt ner foten. Modell-systrarna Gigi och Bella Hadid är två av dem. När presidenten gav flyktingar förbud att komma till USA fick modellerna nog och gav sig ut på gatan i New York och protesterade. ”Vi är alla Hinduer, Buddister, muslimer, ateister, kristna och judar” stod det på en stor skylt som Bella Hadid bar upp i luften.

Här kan du se Gigi och Bella Hadid mitt i protest-tåget.

Vanessa Hudgens

När stora delar av världen protesterade för kvinnors lika värde under Womens march ville Vanessa Hudgens inte vara sämre. Iklädd en tröja med ”Yeah Pussy”-tryck protesterade hon och skrev ”Mörker kan inte ta bort mörker, bara ljus kan göra det. Hat kan inte ta bort hatet, bara kärlek kan göra det”, på Instagram.

Läs också: Skam-tröjorna du kommer vilja ha

Miley Cyrus

En av Hollywoods allra största aktivister är artisten Miley Cyrus. Hon startade själv upp Happy Hippie foundation, en organisation som kämpar mot orättvisor för unga hemlösa och HBTQ-ungdomar. Miley är även aktiv i organisationen Planned Parenthood som vill förbättrad mödravård och minska mödradödligheten i världen.

Nyligen protesterade Miley på LA:s gator.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Bella Thorne

Skådespelerskan Bella Thorne är verkligen en person vi tjejer kan räkna med. Hon skrev nyligen en lång politisk text i tidningen Refinery29.com i samband med att hon protesterade under Womens March. ”Jag är upprörd över hur kvinnor behandlas i samhället. Just nu lär sig kvinnor att deras värde baseras på deras utseende. Det är 2017 och vi låter fortfarande människor bestämma vilja vi är beroende på vårt utseende. Hur sjukt är det?”, frågar sig Bella Thorne.

Läs också: Sju saker du måste göra med din bästis under 2017

Cara delevingne

Cara Delevingne är inte bara feminist, hennes hjärta dunkar även extra hårt för djur. Hon är den första ambassadören för organisationen I’m Not a Trophy som skyddar utsatta djurarter från att dödas. För att visa sitt stöd har hon bland annat fotograferats naken med djurmotiv på kroppen för att samla in pengar till föreningen.

Cara Delevingne poserar naken för djurens rätt.

Emma Watson

När Emma Watson ställde sig på scen under United Nations kongress under 2014 ville världens kvinnor aldrig sluta applådera. Hon höll ett feministiskt tal som gjorde att hela världen fick upp ögonen för kampanjen #heforshe och började prata om lika lön och lika rättigheter för män och kvinnor. ”Folk börjar första att lika värde mellan könen inte är ett kvinno-problem, det handlar om mänskliga rättigheter. När våra röster höjs kommer vi förändra världen. Det är dags för en förändring”, sa Emma Watson.

Här kan du se hela Emma Watsons kända feministiska tal:

Läs också:
Så gör du världens godaste cookiedough-glass
10 grymma girl power-låtar som stärker tjejer
Sofie, 16 år: Därför näthatar jag

Foto: IBL