Selena Gomez på röda mattan.

7 saker du behöver veta om Selena Gomez

Selena Gomez är högaktuell med nya albumet Rare och en roll i nya filmen Dolittle. Här är allt du behöver veta om stjärnan!

Sångerskan och skådespelerskan Selena Gomez slog igenom som liten, älskar hundar och driver ett eget produktionsbolag. Dessutom har hon fått en njure av sin bästa vän.

Här är sju saker du behöver veta om Selena Gomez!

Hennes mamma födde henne när hon var 16 år

Selena föddes i Grand Prairie, Texas, 1992 av Amanda Cornett och Ricardo Gomez. Mamman var bara 16 år när hon födde dottern, och efter separationen från Gomez pappa levde de själva. Sångerskan har tidigare berättat att de hade det knapert under hennes uppväxt och att mamman var tvungen att ha tre jobb för att försörja dem båda.

Selena Gomez med sin mamma.

Selena Gomez med sin mamma.

Hon slog igenom som tonåring

Selena Gomez slog igenom som Disney-stjärna i unga tonåren, och stjärnan har tidigare sagt att det var allt annat än lätt under den framgångsrika ytan. Bland annat för att hon ska ha uppmärksammats mer för hur hon såg ut än för sin talang.

– Jag började bli känd för saker som inte hade att göra med mitt jobb. Då kände jag att min passion blev mindre och mindre. Och det skrämde mig. Jag insåg inte att vissa personer var ute efter saker hos mig. Mitt självförtroende påverkades mycket av det, har hon sagt i en intervju med Business of fashion.

Selena Gomez i serien Wizards of Waverly Place.

Selena Gomez i serien Wizards of Waverly Place.

Hon har tatuerat in namnet på sitt nya album

Selena har fått idel lovord för nya albumet Rare, framförallt för att låttexterna är mer ärliga och personliga än tidigare. Sångerskan har också sagt i flera intervjuer att låtarna på skivan mer eller mindre kan ses som anteckningar från hennes dagbok de senaste åren, och det är tydligt att det nya albumet betyder mycket för henne. I samband med skivsläppet tatuerade hon också in ordet Rare på halsen, precis nedanför örat.

– Ordet har betytt så mycket mer för mig än bara titeln på en låt. Vi lever i en tid då allt är baserat på hur du ser ut och sociala medier och det finns så många olika kanaler som berättar för folk hur de ska se ut, och hur de ska göra si och så. Och jag vill representera den personen som bara säger: ”Du är den du är; du är unik och du är sällsynt”, har hon sagt om tatueringen i en intervju med NPR.

Selena Gomez med nya tatueringen.

Selena Gomez med nya tatueringen.

Hon driver ett eget produktionsbolag

Förutom att Gomez både sjunger och skådespelar driver hon dessutom det egna produktionsbolaget July Moon Productions sedan 2008. Bolaget har bland annat producerat Netflix-succén 13 reasons why, och Gomez är själv exekutiv producent bakom serien.

Selena Gomez med Dylan Minnette och Katherine Langford från tv-serien 13 reasons why.

Selena Gomez med Dylan Minnette och Katherine Langford från tv-serien 13 reasons why.

Kan vara på väg att starta eget skönhetsmärke

Gomez är i full gång med att skapa ett eget sminkmärke. I somras rapporterade WWD att namnet Selena Gomez registrerats hos det amerikanska patent- och registreringsverket. July Moon productions är enligt WWD namnet bakom ansökan – samma namn som det egna produktionsbolaget med andra ord. Registreringen av varumärket ska täcka ”dofter, kosmetik, hudvård, hårvård, tvålar, fuktkrämer och oljor”.

https://www.instagram.com/p/B4f4NCmDBVo/

Hon har sex hundar

Selena Gomez älskar hundar och har sex stycken. Hundarna heter Chazz, Chip, Fina, Willie, Baylor och Wallace och stjärnan har adopterat alla sex hundar genom hem för herrelösa hundar. En av hundarna, Baylor, adopterade hon tillsammans med exet Justin Bieber på ett hem i Kanada.

– I Texas, där jag kommer från, finns det många hundar som behöver hem, har sångerskan tidigare sagt om sitt stora intresse för hundar.

https://www.instagram.com/p/B4DlNzmDEo0/

Hon har fått en njure – av sin bästa vän

Selena lider av den autoimmuna och kroniska sjukdomen lupus som kan orsaka skador på organ och vävnad i kroppen, och därför var hon tvungen att genomgå en njurtransplantation 2017. Donatorn var bästa vännen Francia Raisa.

“Inga ord kan beskriva hur jag någonsin kan tacka min vackra vän Francia Raisa. Hon gav mig en ultimata gåvan genom att donera sin njure till mig. Jag är otroligt tacksam. Jag älskar dig så mycket”, skrev hon i ett inlägg på Instagram efter operationen.

https://www.instagram.com/p/BZBHr4Pg5Wd/

Foto: TT

Läs mer:

Selena Gomez öppnar upp om ångesten och relationen med Justin

Selena Gomez och Justin Bieber i viral mashup – lyssna på låten här!

Selena Gomez om triangeldramat: ”Tryck inte ner andra kvinnor”