Riverdale tillbaka 23 januari 2020

6 frågor vi vill ha svar på i nästa Riverdale-avsnitt

Hurra! Torsdagen den 23 januari är Riverdale tillbaka efter ett säsongsavbrott. Här är sex frågor som vi vill ha svar på nu, nu, nu!

På grund av säsongsuppehåll har Riverdale-produktionen haft en lång paus över jul och nyår. Men torsdagen den 23 januari 2020 släpps ÄNTLIGEN nästa Riverdale-avsnitt på Netflix. Och som ni kanske minns så lämnade det senaste avsnittet oss i chock!  Här är en kort recap från vad som hände då.

Recap: Chapter Sixty-Six: ”Tangerine”

  • Jughead vinner skolans skrivartävling och signerar kontraktet för ”The Baxter Brothers”.
  • Han letar dessutom upp sin gamla farfar och blir medlem i klasskamraternas hemliga grupp ”the Quill and Skull secret society”.
  • Betty undersöker sin mörka sida, ”Dark Betty”, genom hypnos. En metod som The Farm använde genom att upprepande gånger säga ordet ”Tangerine”. Under den ena hypnosen börjar hennes handflator blöda. Den andra gången slutar med att hon krossar sin sovrumsspegel. Hennes mörka sida verkar minst sagt farlig.
  • I slutet på avsnittet sker ett hopp framåt i tiden och ännu en ledtråd avslöjas om vad som kan ha hänt Jughead. Vi får se honom liggandes på backen med blod rinnandes från huvudet. Archie känner på hans puls och bekräftar att han är död. Och det verkar som om Betty ligger bakom mordet då hon håller en stor sten i handen.
Riverdale tar paus

Nu väntar vi spänt på vad första avsnittet efter säsongsavbrottet kommer att erbjuda. Här är fem frågor som vi vill ha svar på!

1. Vad kommer hända med Penelope Blossom?

I senaste avsnittet upptäckte Cheryl att det var hennes mamma, Penelope, som låg bakom spökerierna med dockan Julian. Och som straff har Cheryl låst in henne i en bunker i skogen. Kommer Cheryl någonsin släppa ut sin mamma igen? Eller kommer hon göra något ännu värre mot Penelope? Det återstår att se…

2. Vad har Charles i kikaren?

Bettys stiliga (och onda) bror Charles har nästlat sig in hos familjen Cooper och Jones. Och nu verkar han även ha kontroll över Betty. Det vi vet är att han samarbetar med Chic, men varför gör han det? Och vad mer döljer han?

3. Vad vill Frank Andrews?

Att Fred Andrews bror, Frank, plötsligt dök upp från ingenstans gjorde allting nästan ännu mer förvirrande. Men förhoppningsvis har han åkt till Riverdale för att stötta och hjälpa Archie att komma på rätt bana igen.

4. Vad gör the Quill & Skull-gänget?

Nu när Jughead har blivit medlem i skolans hemliga ”the Quill & Skull-grupp” kommer vi förhoppningsvis få svar på vad det egentligen innebär att vara med i den. Men vi har en obehaglig känsla av att gruppens medlemmar inte vill honom väl… Har de någonting med Jugheads död att göra tro?

5. Kommer Betty fortsätta att hypnotiseras?

I sista avsnittet försöker Betty att stoppa sin mörka sida, Dark Betty, genom hypnos. Men det verkade inte gå så bra för henne då hon förstörde speglar och betedde sig på ett mycket märkligt vis. Kommer hon använda sig att hypnos fler gånger i säsongen?

6. Sist men inte minst, har Betty dödat Jughead?

I slutet på Chapter Sixty-Six sker ett hopp framåt i tiden och ännu en ledtråd avslöjas om vad som kan ha hänt Jughead. Vi får se honom ligga på backen med blod rinnandes från huvudet. Archie känner på hans puls och bekräftar att han är död.

”Vad har du gjort Betty?!”, utropar Archie och tittar skräckslaget på henne. I handen håller hon en stor sten. Har Betty mördat sin pojkvän?

Se trailern till Chapter Sixty-Seven här!

Läs mer:

Riverdale-skaparen avslöjar: ”Det blir en crossover mellan Riverdale och Katy Keene”

Allt du behöver veta om Riverdale-skaparnas nya serie ”Nancy Drew”

Test: Välj en outfit och få reda på vem du är i Riverdale

Foto: Netflix/TT