6 chockerande scener i senaste avsnittet av Riverdale

6 chockerande scener i senaste avsnittet av Riverdale

Hot, skallgång och avgörande minnesbilder. Det senaste avsnittet av Riverdale är minst sagt dramatiskt! Här är FRIDA's recap av Chapter 71: How To Get Away With Murder.

Riverdale är äntligen tillbaka efter en veckas upphåll! Med ett avsnitt som innehöll fler chockerande ögonblick än vad resten av säsong fyra hittills gjort. Satt du också på helspänn hela tiden?

Spoilervarning! Har du inte sett avsnitt 14 av Riverdale säsong 4 borde du inte fortsätta läsa.

Fjärde säsongen av Riverdale kretsar kring Jugheads mystiska död. Och för dig som hoppas på att han fortfarande lever kanske inte veckans avsnitt var det bästa.

FRIDA listar 6 scener i avsnitt 14 som fick oss att tappa hakan.

1. Betty träffar Evelyn Evernever

Att Betty inte har den bästa relationen till Evelyn är inte direkt någon nyhet. Därför blev vi minst sagt chockade när Betty besökte Evelyn i fängelset. Mötet var obehagligt och fick både oss och Betty att tvivla på om hon verkligen är oskyldig till mordet på Jughead. Men vad kan man egentligen förvänta sig när man bestämmer sig för att fråga ut sin tidigare fiende?

2. Archie slåss mot Bret

Ilskan över sin avlidne vän, i kombination med Bettys övertalningsförmåga, fick Archie att marschera över till Stonewall Prep för att konfrontera Bret. Enligt Betty skulle ett slagsmål kunna få Brett och Donna att råka avslöja att de i själva verket ligger bakom mordet. Men självklart låg de hela tiden ett steg före. Att slå Brett var kanske inte det smartaste att göra, men som vanligt agerade Archie på sina känslor. Och ärligt talat, vi förstår honom.

3. Betty tvingar Archie att ljuga för sin mamma

En scen som fick oss alla att tvivla på Bettys godhet var när Archie höll på att öppna sig för sin mamma, men blev avbruten av ett telefonsamtal. Ja, Betty är rädd för att hon ska få skulden för mordet på Jughead – men att hon stirrar på Archie genom fönstret från sitt eget hus och tvingar honom att ljuga sin Mary rakt upp i ansiktet… Det var bara obehagligt.

4. Charles hjälper Betty att minnas

Under avsnittet fick Betty mycket hjälp av sin FBI-bror Charles Smith. Bland annat med hur hon skulle agera för att inte verka misstänksam och istället verka precis lika orolig över Jugheads försvinnande som alla andra. Dessutom kunde han hjälpa henne minnas vad som hände under festkvällen, efter att hon gått in i skogen med Donna. Minnet avslöjar att Betty omöjligt kan ha varit kapabel till att döda Jughead, eftersom Donna blåste ”Djävulens andedräkt” i hennes ansikte. Ett pulver som gjorde Betty både medvetslös och desorienterad.

5. Jugheads kropp hittas

För att försöka att förvirra Donna och the Stonies, och bringa rättvisa till Jughead, ordnar Betty en skallgång. Tillsammans med Archie och Veronica lyckas hon leda sheriff FP Jones till sin sons kropp. Det är i den här stunden som vi måste inse den bittra sanningen – Jughead Jones är död. Våra hjärtan brister när Betty, tillsammans med sheriffen, tvingas identifiera honom på bårhuset.

6. Betty hotar Donna

Reagerade du också på att Betty inte fått någon chans att sörja förlusten av sin älskade pojkvän? Istället har hon spenderat varenda vakna stund med att försöka bevisa att de på Stonewall är skyldiga, kanske mest för att intala sig själv att hon är oskyldig. Mitt i allt kaos fick hon bekräftat hon inte är mördaren, vilket kanske gav henne en liten tröst. Oavsett så gav det henne självförtroende nog att hota Donna på brottsplatsen. I avsnittets sista scen påmindes vi om att Betty Cooper inte är att leka med.

Vad är det egentligen som har hänt? Det enda som är säkert är att vi närmar oss ett svar på vem som mördat Jughead. Men hur ska vi kunna hålla ut en vecka till?

Foto: Netflix

Läs mer: 

Är Clara Berry Riverdale-stjärnan KJ Apas nya flickvän?

Allt vi vet om Cole Sprouses nya film Undercover

Så gamla är Riverdale-stjärnorna egentligen