5 Seconds of Summers idoler blir deras förband

5SOS får sina idoler som förband i Sverige

Fredagen den 12 juni intar bandet 5 Seconds of Summer Annexet i Stockholm. Nu står det klart vilka som värmer upp publiken under Europaturnén – nämligen ett band som killarna i 5SOS själva sett upp till länge.

5 Seconds of Summer är bandet från Australien som startade sin karriär genom att lägga upp covers på Youtube. Medlemmarna heter Luke Hemmings, Calum Hood, Michael Clifford och Ashton Irwin. År 2013 fick de följa med One Direction på turné och sedan dess har de kunnat leva på sin musik.

5 Seconds of Summer kommer tillbaka till Sverige

5 Seconds of Summer: Calum Hood, Luke Hemmings, Ashton Irwin och Michael Clifford.

Är 5 Seconds of Summer ett pojkband?

Grabbarna i 5 Seconds of Summers har alltid haft ambitionen att göra musik som är mer punkrock. Bland deras inspirationskällor finns band som Green Day, blink-182 och All Time Low. Trots detta stämplas 5SOS ofta som ett pojkband. Genom åren har deras egen musikstil utvecklats till en rockigare version av pop och bandets senaste singlar (No Shame, Teeth och Old Me) visar att 5SOS verkligen har hittat sitt eget sound.

När kommer 5 Seconds of Summer till Sverige igen?

I mars 2014 spelade bandet i Sverige för första gången, då på Berns i Stockholm. Sedan dess har de haft totalt konserter 9 här, med One Direction-turnén inräknad. Den 12 juni återvänder de till Sverige för en tionde konsert, som är extra speciell för både fansen och bandet själva. Varför? Jo, häromdagen avslöjade 5SOS nämligen vilka andra band som ska göra dem sällskap under turnén. I Europa och Sverige blir det inga mindre än All Time Low.

 

5SOS får sällskap på scenen av idolerna All Time Low

All Time Low är ett band som 5SOS sett upp till under hela sin karriär. Redan i ett Youtube-klipp från 2012 kan vi se hur grabbarna från Sydney trevande spelar ATL’s populära låt Jasey Rae. År 2014 medverkade Alex Gastkarth (sångare i ATL) på 5SOS-låten Long Way Home och vid en konsert i LA år 2016 fick Michael stå på scen tillsammans med All Time Low. Allt detta till både 5SOS egen och fansens stora förtjusning.

I flera års tid har hela ”5SOSFam” väntat på att de båda banden ska göra en konsert tillsammans, kanske är detta det närmaste vi kommer? Att ett band som varit 5 Seconds of Summers idoler nu ska vara deras förband innebär plötsligt ombytta roller – och är helt klart en peak i deras karriär.

5 Seconds of Summer släpper sitt fjärde album, Calm, den 27 mars 2020.

Läs mer:

Demi Lovato ville ge upp musiken – berättar om överdosen

Test: Vem passar du bäst med i 5SOS?

5SOS avslöjade fem nya låtar under gårdagens konsert