Riverdale

5 tankar och teorier efter senaste avsnittet av Riverdale

Spoilervarning! Har du inte sett avsnitt 11 av Riverdale säsong 4 borde du inte fortsätta läsa. Här är FRIDAs recap av Chapter Sixty-Eight: Quiz Show.

Ja, visst förstod vi att det var något shady med Archies farbror Frank. Och att elaka Bret alltid ska lyckas ställa till det för Betty och Jughead. Det senaste avsnittet av Riverdale inneåller minst sagt en hel dramatik. Vi får dessutom ännu en ledtråd om vem som kan ha dödat Jughead. FRIDA listar de största händelserna och alla våra tankar och teorier efter att ha sett Chapter Sixty-Eight: Quiz Show.

1. Kommer Veronica och Cheryl lyckas hålla sin hemlighet?

I det tidigare avsnittet skapade Veronica och Cheryl ett nytt recept på rom för att kunna fortsätta konkurrera med Hiram Lodge. Men under invigningen på La Bonne Nuit dyker plötsligt Hiram och polisen upp – och rommen förstörs. Men listiga Veronica och Cheryl öppnar upp en ny verksamhet i Mrs. Blossoms tidigare bordell – utan Hirams vetskap. Kommer tjejerna lyckas undanhålla sin hemlighet från honom? Och varför är Hiram så besatt av att krossa sin dotter?

2. Vad håller Archies farbror på med?

Som vi tidigare nämnt så har vi fortfarande inte lyckats lista ut Frank Andrews intentioner. Trots att han utmålar sig själv som den ideala farbrorn, som lagar pannkakor till frukost åt Archie, så begår han rejäla misstag. (Som att stjäla pengar från Freds företag och misshandla en av sina kollegor). Är Frank verkligen där för att hjälpa Archie eller är han ute efter något annat?

3. Kommer Bettys dröm gå i uppfyllelse?

I det senaste avsnittet får Betty reda på den egentliga anledningen till varför hon inte kom in på sin drömutbildning på Yale. Och enligt halvbrodern Charles är det på grund av hennes pappas bakgrund, som The Black Hood, som förstör hennes framtid. Skolan är rädd för att hennes familjehistoria ska påverka deras image. Men i slutet på avsnittet, strax innan frågesportstävlingen, presenterar Jughead henne för Yales rekryterare. Nu håller vi tummarna för att hon förhoppningsvis kan bli antagen ändå!

4. Kommer Kevin fortsätta med sin udda sysselsättning?

Alltså kan vi prata om Kevins märkliga dejt? Ja precis, han som vill filma Kevin när han blir kittlad. Det hela känns väldigt skumt. Och med tanke på hur mycket pengar det handlar om borde Kevin vara på sin vakt. Och är det verkligen smart av honom att involvera Moose i detta? Eller kan det kanske till något bra mellan dem?

5. Är Bret Jugheads mördare?

Sist men inte minst, i slutet på avsnittet kastas vi fyra veckor fram i tiden och vi ser Betty i tårar på Pop’s.

– Jag klarar inte av det här Arch, Jug kommer aldrig komma tillbaka säger hon.

Strax innan framtidshoppet grälar Jughead och Bret. De bestämmer sig för att mötas i en duell – som verkar vara på liv och död? Bret säger nämligen att han kommer se fram emot att se Betty gråta över Jugheads döda kropp. Alltså måste detta betyda som vi tidigare trott att Bret ligger bakom mordet på Jughead.

Läs mer: 

Riverdale-skaparen avslöjar: ”Det blir en crossover mellan Riverdale och Katy Keene”

Det här hatade Camila Mendes med Veronica i första säsongen av Riverdale

Allt om Lili Reinharts och Cole Sprouses relation – från då till nu

Foto: The CW