Riverdale säsong 5

The CW

5 största snackisarna i PREMIÄRAVSNITTet av Riverdale säsong 5

Äntligen har Netflix släppt det första avsnittet av Riverdale säsong 5 och FRIDA listar största de fem största snackisarna i Chapter 77: Climax. OBS, varning för spoilers!

Har du inte hunnit se premiäravsnittet av Riverdale säsong 5, Chapter 77: Climax? Då borde du sluta läsa nu.

Första avsnittet är fyllt med spänning, våld och kärleksdrama. Och nej, Riverdale highs bal (som vi sett fram emot så länge) blev inte alls som planerat. Här är de fem största snackisarna från Chapter 77.

1. Betty och Jughead gör en fejkad snuffilm

Betty och Jughead gör allt i sin makt att ta reda på vem "filmaren" är. Och ledtrådarna (biljetterna som FBI hittade) leder till Blue Velvet Video där en kille som heter David jobbar. Men David påstår att han inte har någonting med biljetterna att göra. Betty och Jughead bestämmer sig för att besöka Bret som sitter i fängelse. Han avslöjar att David brukar ha underjordiska "ravefester" och för att komma in på dem måste man bevisa att man är värdig. Bret föreslår att Jughead och Betty ska spela in en snuffilm (en video där folk mördas på riktigt) för att imponera på David. Självklart vill varken Betty eller Jughead begå ett riktigt mord så därför lyckas de övertala Cheryl och Reggie att spela in en fejkad version.

2. Vem bär ugglemasken?

När Betty och Kevin (Jughead fick inte följa med för David skulle känna igenom honom) visar upp deras "snuffilm" för David kan han se på en gång att den inte är äkta. Men som tur är har Betty med sig ett till videoband, en video på hennes pappa, A.K.A The Blackhood, som barn. David blir imponerad och bjuder in dem till sin nästa ravefest. Och väl på festen lyckas Betty smussla in Jughead genom bakdörren. I hopp om att hitta "filmaren" så upptäcker de en person med en ugglemask. Jughead och Betty börjar jaga personen med masken och springer plötsligt in i Jugheads lillasyster Jellybean. Vad sjutton gör hon där?! Jughead stannar med henne och Betty springer efter men lyckas inte fåt tag på det misstänkte. Nu undrar vi såklart, vem är det som bär ugglemasken?

3. Archie i fight

Samtidigt som Betty och Jughead försöker avslöja "filmaren" har Veronica fullt upp med att hjälpa Archie att komma in på Naval Academy (amerikanska flottan). När Veronica och Archie får reda på att de väljer mellan Archie och kandidaten K.O Kelly, alltså Katy Keenes pojkvän, föreslår Veronica att det hela ska avgöras med en boxningsmatch... som Archie senare förlorar. Tråkigt för honom!

4. Archie och Veronica gör slut?!

Och på tal på Varchie, i början på avsnittet hittar Veronica en låttext i Archies rum. En kärlekslåt som han själv har skrivit. Men vad Veronica inte vet är att sången är dedikerad till Betty. Veronica bestämmer sig för att överraska sin älskling genom att framföra låten i sin klubb Le Bonne Nuit. I publiken Archie och växlar oroliga blickar med Betty. Senare under balen när Veronica och Archie dansar berättar han sanningen om att låten egentligen var skriven till Betty. Inte nog med det, han avslöjar också att han och Betty har kyssts. Veronica, som är förkrossad, går med på att inte säga något till Jughead om kyssen. De vill inte förstöra deras relation. Men Veronica och Archie kommer också överens om att gå skilda vägar efter deras examen. Jag vet, så sorgligt!?

5. Kaos utbryter på balen

Strax efter att Archie berättat sanningen för Veronica utbryter ännu mer kaos! Lamporna släcks och en video spelas upp där en grupp människor dansar under en ravefest. Sen ser man några utklädda personer döda en person som ska likna video-David. Betty och Jughead lyckas stänga av videon och lämnar balen för att se om David fortfarande är vid liv. Jag antar att vi får reda på svaret i nästa avsnitt som släpps den 28 januari!

Relaterade artiklar
Quiz: Hur mycket minns du från Riverdale säsong 4?
Minns du skådisarna i Pretty Little Liars? Så ser de ut i dag