Carola och sonen Amadeus Sögaard

TT

5 saker du inte visste om Carolas son Amadeus Sögaard

Amadeus Sögaard är inte bara känd för att vara Carolas son. Han är dessutom en duktig fotbollspelare och en blivande artist. FRIDA listar fem saker som du inte visste om honom!
5 Kändisar med galna tatueringar
Slå på ljud

Trots att Amadeus Sögaard är både född och uppvuxen i rampljuset, är det inte förrän nu som fokuset riktar sig mot honom. I en ny dokumentär Amadeus – mer än en son avslöjar kändissonen att han planerar på att gå i sin mamma Carolas fotspår! FRIDA listar fem andra saker du inte visste Amadeus!

1. Är 23 år gammal

Joseph Amadeus Sögaard föddes den 26 januari 1998. Han är son till artisten Carola Häggkvist och predikanten Runar Sögaard. Amadeus stjärntecken är vattuman.

Amadeus tillsammans med Carola och Runar 2003

2. Bor med sin pappa

Amadeus föräldrar skilde sig när han var två år gammal. I dokumentären berättar han om tuffa tiden:

– Om du har problem inom familjen så stannar det inom familjen för 99 procent av befolkningen. Våra problem har kommit ut överallt, och är inte askul, säger han.

I dag bor Amadeus med sin pappa Runar i Nacka.

3. Är halvnorsk

Som efternamnet skvallrar är Amadeus halvnorsk. Hans pappa Runar Sögaard, eller Søgaard som det egentligen stavas, är från Norge. Han har tidigare jobbat som predikant men är nu ledarskapskonsult och författare.

4. Har Amadeus en flickvän?

Ja, det har han! Sedan fyra år tillbaka har han varit tillsammans med flickvännen Matilda Linderoth, 22. År 2019 var de på en romantisk semesterresa i Paris!

Samma år åkte de till Sydafrika tillsammans med Carola och Amadeus lillasyster Zoe, som har rötter där.

5. Ville bli världsback

Amadeus är en professionell fotbollsspelare i IF Brommapojkarna. Han har satsat stenhårt på fotbollen och i en tidigare intervju med Aftonbladet berättade han om sina drömmar.

– Mitt långsiktiga mål är att bli en världsback. Om ens mål och visioner inte skrämmer en så är de för små, tycker jag, sa han då.

Men på senare tid har intresset för musik växt sig allt starkare och i dokumentären Amadeus – mer än en son avslöjade fotbollsstjärnan att han i hemlighet producerat musik.

Vad tycker du om hans nya låt Exhibition? Lyssna på den här!

Relaterade artiklar
Benjamin Ingrosso: Därför tog det slut mellan mig och Linnea Widmark
Eric Saade till försvar efter envisa ryktet om otrohet mot Nicole Falciani