Klara Klingenström Melodifestivalen 2021

SVT/Jan Danielsson

Allt du vill veta om artisten Clara Klingenström

Clara Klingenström är en av debutanterna i Melodifestivalen 2021. Men visste du att Clara har varit med i Idol också? Eller att hon kommer från Gotland? FRIDA listar allt du vill veta om stjärnan.

De har vunnit Melodifestivalen 2010-2020
Slå på ljud

26-åriga Clara Klingenström är en av årets debutanter i Melodifestivalen. Stjärnskottet kommer från Visby, Gotland, men bor just nu i en lägenhet i Sollentuna ihop med fem andra kompisar och en katt.

– Ja, jag har bott så i fyra år, men nu är jag på väg att flytta därifrån. Jag har trivts väldigt bra men det är lite tröttsamt också. Jag är så redo att vara ensam.

Hur är känslorna inför lördag?

– Det känns för det fösta väldigt overkligt, men det ska bli väldigt kul och nu börjar man känna lite nerver!

Du har själv varit med och skrivit bidraget Behöver inte dig idag. Vad och vem handlar den om?

– Den behöver inte handla om en speciell person. För mig handlar den om att jag ska kunna lita på mig själv, att jag inte behöver någon eller något för att kunna göra det, säger hon och fortsätter:

– Jag har haft stunder i mitt liv som har varit väldigt jobbiga. En del av mig mår väldigt dåligt och har mycket ångest, medan den andra delen är snäll mot mig själv och vet vad som är rätt och fel. Det är som att jag sjöng till mig själv när jag skrev texten.

Har varit med i Idol

Clara Klingenström sökte till Idol 2014 och åkte ut efter sin audition. Men det stoppade inte henne från sina musikdrömmar.

Hur hanterade du den motgången?

– Jag är så tacksam över att ha tydliga mål och en passion, särskilt när man känner sig nere. När det har gått dåligt så har det känts jobbigt i stunden, men jag vet att jag klarar av det.

Clara berättar att musiken alltid har varit en viktig del i hennes liv. Hon visste tidigt att det var det hon ville jobba med.

– Jag och min syster hittade hennes gamla kompisbok som man hade när man var liten. Hon hade skrivit om mig när jag var tre eller fyra år och då stod det att jag ville bli pianolärare. Sedan ändrades det till att jag ville bli artist.

Vad drömmer du om i dag?

– Jag vill ut på stora scener och spela livemusik inför min publik.

5 saker du inte visste om Clara Klingenström

1. Hur lång är du?

– 167 centimeter.

2. Vilken är din favoriträtt?

– Pizza med pesto, tomat och vitlök.

3. Vad hade du jobbat med om du inte var artist?

– Hade det inte varit kul att vara typ sjöman?

4. Vilket stjärntecken är du?

– Fisk.

5. Berätta något som de flesta inte vet om dig.

– Jag har dansat i flera, flera år. Allt från balett till hiphop.

Relaterade artiklar
Quiz: Har du koll på vem som bar vad i Melodifestivalen?
Hyllade Lovad gör tv-debut i Mello: ”Sjukt att få vara med”