Riverdale avsnitt 19, säsong 4

5 frågor vi har efter sista avsnittet av Riverdale säsong 4

Det sista avsnittet av Riverdale säsong 4, Killing Mr. Honey, slutade med en riktig cliffhanger. FRIDA listar 5 frågor som vi vill ha svar på i säsong 5 (varning för spoilers!).

1. Vem är Smygtittaren? Och vad vill hen?

Under säsongens gång har stadsborna i Riverdale fått videoband av en okänd person som filmar deras husfasader och iscensatt mord. Obehagligt, eller hur? I senaste avsnittet, Killing Mr. Honey, lämnade Smygtittaren ett videoband hos Betty och Jughead som ledde dem till ett skjul. I det hittade de ett till kassettband som visade hur fyra ungdomar, utklädda till Bettys gängs, mördar Mr. Honey. Vilket i sin tur tar oss till nästa fråga…

2. Dog Mr. Honey eller var det bara fejk?

Eftersom personen som blev mördad bar mask, kan vi inte helt säkert säga om det var Mr. Honey eller inte. Vi kan inte heller veta om mordet var iscensatt eller om det faktiskt var någon av Riverdale-karaktärer som blev knivskuren.

3. Kommer skolbalen bli av?

Mr Honey har in i det sista försökt att ställa in skolbalen. Men nu äntligen verkar det bli av! Dessutom har Riverdale-skaparen, Roberto Aguirre-Sacasa, avslöjat för TvLine att de redan har filmat ett bal-avsnitt, men att de var tvungna att spara det till nästa säsong då säsong 4 fick ett abrupt avslut på grund av smittspridningen av coronaviruset.

4. Kommer vi få se mer av Charles karaktär?

Under utredningen av de mystiska videobanden har Charles alltid funnits vid Bettys och Jugheads sida. Men är han så god som alla tror? Eller har han något lurt på gång? Vad tror du?

5. Har Bettys och Archies känslor för varandra verkligen svalnat?

En av de största händelserna i säsongen var när Archie och Betty kysser varandra i musikalavsnittet. Det lämnade fansen i förvirring och i kommande säsong vill vi såklart ha svaret på om det fortfarande är team Bughead och Varchie – eller kanske team Barchie – som gäller.

6. Kommer vi få se Riverdale-karaktärerna ta examen ihop?

Sist men inte minst, kommer vi få se Betty, Archie, Veronica och Jughead ta examen tillsammans? Vi hade ju hoppats på att få se detta i säsong 4, men nu verkar det finnas planer på att det kommer i säsong 5 istället. Vi håller tummarna!

Läs mer:

Outer Banks – för dig som älskar The O.C. och Riverdale

Så gamla är Riverdale-stjärnorna egentligen

Foto: The Cw

Relaterade artiklar
Snart har Riverdale säsong 5 premiär – här är allt vi vet