Jughead och Mothman i Riverdale säsong 5

The CW

4 tankar och teorier om Mothman i Riverdale säsong 5

Kan Pop Tate och Pollys försvinnande ha någonting med Mothman att göra? Här är fyra tankar och teorier om senaste avsnittet i Riverdale säsong 5.
5 saker du kanske inte visste om skådisarna i Riverdale
1:21

Efter reklamen: 5 saker du kanske inte visste om skådisarna i Riverdale

(1:21)

Slå på ljud

Varning för spoilers! Om du inte har hunnit se Riverdale säsong 5, avsnitt 10: The Pincushion Man, borde du sluta läsa nu.

I det senaste avsnittet av Riverdale har Jughead stängt in sig i sin bunker för att fokusera på sitt skrivande. När Tabitha senare hälsar på honom upptäcker hon att han är hög som ett hus. Hon sätter på honom handbojor så att han inte kan röra sig från skrivbordet och försvinner därifrån. Och det är nu som allt det märkliga händer. Jugheads hjärna spelar honom ett spratt och plötsligt dyker både Betty och exet Jessica upp i bunkern och förför honom. Därefter kommer ett konstigt ljussken och Jughead ser en Mothman. När Tabitha senare återvänder till bunkern visar det sig att Jughead är försvunnen. Dessutom är hans skrivbord täckt av blod. Har Jughead blivit kidnappad igen? Och vem är Mothman? Här är allt vi vet!

4 tankar och teorier om Mothman i Riverdale säsong 5

1. Kan Mothman och militären vara sammankopplade?

I ett tidigare avsnitt när Jughead intervjuar Pop Tate berättar den tidigare restaurangägaren att han sett ett starkt ljussken utanför Pop's. Och enligt honom kan det ha någonting med militären att göra eftersom Riverdale ligger i närheten av deras flygbas. Och de farliga substanserna från militären skulle ha kunnat orsakat gruvarbetarnas död. Dessutom har Archie jobbat för armén vilket skulle knyta an hans öde med Jugheads utredning.

2. Pop Tate and Nana Rose ligger bakom allt

Under intervjun med Jughead berättar Pop Tate att Nana Rose Blossom också upplevt det märkliga ljusskenet och tipsar honom om att prata med henne. När Jughead senare träffar Nana Rose visar det sig att hon gömt ett skelettliknande lik i lönnsirap under flera års tid.

Vissa fans tror att den äldre generationen i Riverdale har hittat på mysteriet kring Mothman för att locka dit fler turister. Och att Pop och Nana Rose därför använder Jughead som ett verktyg för att skapa publicitet kring det.

3. Det finns ett samband mellan the Trash Bag-mördaren och Mothman

Medan Jughead utreder fallet med Mothman har Betty fruktansvärda mardrömmar om the Trash Bag-mördaren som höll henne fången i två veckor. Det finns inga tydliga ledtrådar på att dessa två fall har någonting med varandra att göra i skrivande stund, men Riverdale-skaparen, Roberto Aguirre-Sacasa, har avslöjat att de kan vara sammankopplade, skriver Express.

"En del händelser i Riverdale vävs samman medan andra inte", har han sagt till Decider.

"Jag kan tänka mig att alla dessa separata händelser kommer att buntas ihop och leda till någonting överraskande", berättade han under intervjun.

4. Pollys försvinnande är kopplat till mysteriet

Om Mothman är påhittad så kan Polly Cooper vara en del av bluffmakeriet. I tidigare säsonger har hon varit väldigt lättpåverkad och blev snabbt en av medlemmarna i The Farm.

En annan teori är att Mothman inte är en bluff och att Polly har blivit tillfångatagen. Vid några tillfällen under henns försvinnande ringde hon hem till sin mamma och Mrs. Cooper sa att det lät som om "Polly var på ett rymdskepp".

Relaterade artiklar
Lika som bär – yngre och äldre versioner av karaktärerna i våra favoritserier