21 nya filmer och serier som är baserade på verkliga händelser

21 nya filmer och serier som är baserade på verkliga händelser

When They See Us, Chernobyl och Rocketman är några av årets största guldkorn!

Vi är många som verkligen sett fram emot långa tv-maraton under semestern och sommarlovet. För visst finns det inget bättre än att krypa upp i soffan med en skål popcorn när man är ledig?

Frida har rotat fram 21 nya filmer och tv-serier från 2018-2019 som är baserade på verkliga händelser – perfekt underhållning för alla lata sommardagar!

14 nya filmer baserade på verkliga händelser

Beautiful Boy

Handling: Den starka berättelsen om den känslosamma relationen mellan pappan David och hans drogberoende son Nic. Med Call Me By Your Name-stjärnan Timothée Chalamet.

Bohemian Rhapsody 

Handling: Sångaren och musikern Freddy Mercury turnerade världen runt med sitt band Queen. Men vem var han egentligen när strålkastarljuset på scenen släcktes?

Brexit: The Uncivil War (HBO)

Handling: Den politiske strategen Dominic Cummings drar igång en kontroversiell, men populär kampanj för att få Storbritannien att lämna EU. Med Benedict Cumberbatch.

Close (Netflix) 

Handling: När livvakten Sam får i uppdrag att skydda den bortskämda arvtagerskan Zoe dröjer det inte länge innan deras liv försätts i fara. Med Noomi Rapace.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (Netflix)

Handling: Den ensamstående mamman Liz lever tillsammans med seriemördaren Ted Bundy, men vägrar tro på brottsanklagelserna mot honom. Med Zac Efron och Lily Collins.

En bild på skådespelarna Lily Collins och Zac Efron i filmen Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile på Netflix.

Filmen om Ted Bundy och hans flickvän Liz finns att streama på Netflix.

First Man

Handling: 1969 skrevs astronauten Neil Armstrong in i historieböckerna som den förste mannen på månen. Med Ryan Gosling.

Girls of the Sun

Handling: Efter att ha varit tillfångatagna av terrorgruppen ISIS förbereder sig en kurdisk bataljon, som enbart består av kvinnor, för att frita sin hemstad.

Loving Pablo 

Handling: Tv-jornalisten Virginia Vallejo faller pladask när hon möter Pablo Escobar och inleder ett stormigt förhållande med knarkkungen. Med äkta makarna Penélope Cruz och Javier Bardem.

Rocketman 

Handling: Elton John är en av världens mest framgångsrika artister, men framgången krävde nästans hans liv. Det här är den sanna historien om en karriär som kantats av droger, missbruk och skandaler.

Stockholm

Handling: Den 23 augusti 1973 kliver Janne Olsson in på Kreditbanken vid Norrmalmstorg, vilket blir starten på ett kidnappningsdrama som pågår under flera dagar. Med Ethan Hawke och Noomi Rapace.

The Dirt (Netflix)

Handling: Baserad på rockbandet Mötley Crües bestseller om den galna framgången – och karriärens mörka baksida.

En bild på skådespelarna i The Dirt, som handlar om rockbandet Mötley Crüe. Finns att se på Netflix.

The Dirt baseras på rockbandet Mötley Crüe.

The Best of Enemies 

Handling: En osannolik vänskap uppstår mellan medborgarrättskämpen Ann Atwater och Ku Kux Klan-ledaren C.P Ellis när de slåss för skolfrågan i samma kommun.

Tolkien

Handling: J.R.R Tolkien dedikerade hela sitt liv till att skriva sagor om den mytiska världen Midgård. Här möter vi författaren i hans unga år.

Wild Nights with Emily 

Handling: Berättelsen om den amerikanska poeten Emily Dickinson, hennes kamp som litterär kvinna under 1800-talet, och den romantiska relationen till sin svägerska Susan.

7 nya serier baserade på verkliga händelser

I Am The Night (HBO) 

Handling: När den adopterade Fauna Hodel börjar nysta i sitt förflutna dyker mörka hemligheter upp till ytan, hemligheter som snart leder henne till Svarta Dahlian-mordet.

Chernobyl (HBO)

Handling: 1986 inträffar en kärnkraftsolycka i Tjernobyl med katastrofala konsekvenser. På plats finns en grupp människor som kommer att offra allt för att rädda omvärlden. Med Stellan Skarsgård.

En bild från tv-serien Chernobyl som finns på HBO.

Tv-serien Chernobyl består av fem avsnitt och går att se på streamingtjänsten HBO.

Gentleman Jack (HBO) 

Handling: När affärskvinnan Anne Lister återvänder till Shibden Hall efter en lång resa har hon stora planer för släktgodset. Missa inte!

The Act 

Handling: Dee Dee Blanchard påstår att hennes dotter är svårt sjuk och medicinerar henne för en rad olika sjukdomar. Frågan är om det verkligen är så.

The Assassination of Gianni Versace (Netflix)

Handling: De avgörande händelserna i Andrew Cunanans liv som ledde fram till hans brutala våldsbrott, bland annat mordet på modedesignern Gianni Versace. Med Penelope Cruz och Ricky Martin.

The Loudest Voice (HBO) 

Handling: En skildring av Roger Ailes uppgång och fall, grundare av Fox News. Med Russell Crowe.

When They See Us (Netflix) 

Handling: Starka misstankar riktas mot fem ungdomar från Harlem efter att en kvinna blir utsatt för en överfallsvåldtäkt i Central Park.

En bild från tv-serien When The See Us, som finns på Netflix.

When They See Us har hyllats av kritikerna.

Läs mer:

Alla nya filmer och serier på Netflix i juli 2019

Nya filmer, dokumentärer och serier på HBO i juli 2019

Nya serier och filmer på Viaplay i juli 2019

Foto: Netflix//HBO